Volledig scherm
Bassie & Adriaan met hun metalen maatje Robin. © anp

Bassie en Adriaan schrijven allebei boek

Zowel Bas als Aad van Toor komen binnenkort met een boek over hun leven en hun carrière. Dat heeft hun zakelijk vertegenwoordiger laten weten. Het boek van Aad van Toor heet Moe, ik kan een salto! en is een autobiografie waarin de 75-jarige acrobaat terugblikt op zijn hoogte- en dieptepunten.

Het boek van Bas van Toor (81) is meer een bundeling van eerdere columns en anekdotes waar de clown eerder over geschreven heeft voor diverse podia. Van Toor heeft al jarenlang een vaste rubriek in de Vlaardingen Courant. Dit boek, dat half juli moet verschijnen, heeft nog geen titel. Moe, ik kan een salto! moet eind juni uitkomen.

Volledig scherm
© ANP Kippa

De presentatie van de twee boeken valt samen met de grote overzichtsexpositie van het tweetal die deze zomer te zien is in Theater Flamingo in Vlaardingen. De tentoonstelling toont honderden spullen uit het rijke televisie- en circusverleden van het succesvolle duo: van de kroon tot Robin de robot, van het masker van de plaaggeest tot de beroemde vrolijke caravan.

Acrobatenduo

Bas en Aad van Toor braken in de jaren 60 door als acrobatenduo The Crocksons en reisden de hele wereld over met hun beroemde stoelenact. Vervolgens gingen ze als Bassie & Adriaan verder.

De twee waren 35 jaar lang te zien in een groot aantal televisieseries, waaronder De Plaaggeest, De Diamant en Het Geheim van de Sleutel. Onlangs kwam er een grote box uit met alles wat Bas en Aad van Toor ooit voor televisie hebben gemaakt.

Hoewel Bassie en Adriaan niet meer actief optreden, is hun populariteit nog steeds onverminderd groot. Twee jaar geleden ontvingen zij nog een grote Belgische oeuvreprijs. De overzichtstentoonstelling is van 8 juli tot en met 3 september te bezichtigen.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
11888 stemmen