Volledig scherm
AMSTERDAM - Met het maatschappelijk geëngageerde Beau Five Days Inside oogst Beau van Erven Dorens veel lof. De presentator voelt zich lekker bij dat genre, maar sluit grote studioprogramma's niet uit. © ANP

Beau Five Days Inside overtuigende winnaar Televizier-Ring

Beau van Erven Dorens heeft de Gouden Televizier-Ring gewonnen met zijn openhartige programma Beau Five Days Inside. Hij kreeg maar liefst 52 procent van de stemmen van de kijkers. 

Beau was tijdens de opnamen van Five Days Inside niet bang om zijn emoties te laten zien. Hij wilde benaderbaar zijn voor de mensen met wie hij meeliep, legde de programmamaker onlangs uit, ook als dat betekende dat hij met tranen in de ogen ergens stond.

Five Days Inside was een groot succes voor Beau, die jarenlang flop na flop maakte. Met het programma, dat een tweede seizoen krijgt, wist hij meermaals een miljoen kijkers te boeien.

De Luizenmoeder en Expeditie Robinson grepen naast de meest prestigieuze publieksprijs in televisieland. Vorig jaar mocht Arjen Lubach de Televizier-Ring om zijn vinger schuiven voor Zondag met Lubach.

Ster

Beau's presentatiekunsten leverden hem niet alleen de ring op, hij mocht eerder op de avond ook de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator in ontvangst nemen. In die categorie troefde hij zijn RTL-collega's Johnny de Mol en Humberto Tan af.