Beau, Robinson en Luizenmoeder in race om Gouden Televizier-Ring

VIDEOWie, o wie gaat er vandoor met de meest prestigieuze televisieprijs van Nederland? Zojuist is bekendgemaakt dat De Luizenmoeder (AVROTROS), Expeditie Robinson (RTL5) en Beau Five Days Inside (RTL4) genomineerd zijn voor de Gouden Televizier-Ring.

Volledig scherm
De Ring van 2018 © Televizier

De programma's kregen tot nu toe de meeste stemmen van het Nederlandse publiek, meldt Televizier. De bekendmaking van de winnaar is op donderdag 11 oktober tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in AFAS Live in Amsterdam.

Voor De Luizenmoeder en Beau Five Days Inside – beide nieuwe programma's afgelopen tv-seizoen – is het de eerste keer dat ze genomineerd zijn. Survivalshow Expeditie Robinson maakte vorig jaar, in 2015 en 2004 al kans op de felbegeerde ring, maar legde het af tegen Zondag met Lubach (2017), Johnny de Mols SynDROOM (2015) en De Bauers (2004).

De satirische serie De Luizenmoeder maakt overigens in een andere categorie een dubbele kans op een prijs: om de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur/actrice doen zowel Ilse Warringa alias Juf Ank als Jennifer Hoffman alias Hannah een gooi naar de prijs. Ook Beau van Erven Dorens kan twee prijzen in de wacht slepen: hij is genomineerd voor een Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator.

Grote afwezigen

Bij de nominaties van de Gouden Televizier-Ring zijn kijkcijferknallers Boer zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt  wederom de grote afwezigen, hoewel beide shows een miljoenenpubliek bedienen. Heel Holland Bakt werd nooit genomineerd, voor Boer zoekt Vrouw is het alweer even geleden. In 2005 maakte de datingshow kans op de hoofdprijs, maar won Gewoon Jan Smit. En in 2009 zat de BZV-terugblik bij de laatste drie, maar toen won Gooische Vrouwen.  

De Gouden Televizier-Ring is sinds 1964 de belangrijkste Nederlandse prijs voor televisieprogramma's. Het publiek kiest de winnaar.

Pip Pellens verraste vanmiddag de acteurs van De Luizenmoeder, de presentatoren van Expeditie Robinson en Beau van Erven Dorens met hun nominatie.

Volledig scherm
Kanjertraining bij De Luizenmoeder © Videostill
Volledig scherm
Expeditie Robinson 2017 is genomineerd © RTL
Volledig scherm
Beau van Erven Dorens © ANP Kippa