Volledig scherm
Beau gaat zijn vriend en collega Humberto Tan missen. © ANP Kippa

Beau: Twan Huys moet zijn hartelijkheid nog bewijzen

Beau van Erven Dorens denkt dat Twan Huys, de opvolger van RTL Late Night-presentator Humberto Tan, het zwaar gaat krijgen. Volgens Beau is Twan 'retecommercieel'. ,,Hij moet nog maar bewijzen dat hij dezelfde hartelijkheid als Tan heeft'', reageerde hij in RTL Boulevard.

Beau - die vorig jaar de zomereditie van Late Night presenteerde - noemt het vertrek van zijn vriend en collega 'een persoonlijk drama'. ,,En wat een heftige dag voor de redactie. Zij hebben de laatste jaren misschien nog wel harder gewerkt dan de redactie van Jinek (de talkshow van Eva Jinek, red.). Ze hebben er door de media hetze veel meer energie in moeten steken. (...) Jinek doet fantastisch werk, maar uiteindelijk maakt ze een programma dat Humberto jarenlang heeft gemaakt. Haar show is ook light, met lichtgewichten en ontspannen gesprekken.''

Het besluit van RTL om Humberto te vervangen kreeg veel kritiek. Late Night-tafelgast Frits Spits reageerde gisteravond direct furieus. ,,Het is raar en onverdiend dat we in Nederland voortdurend worden geregeerd door kijkcijfers en dat kwaliteit niet telt.'' Vandaag kan Humberto rekenen op een stroom aan steunreacties.

De kijkcijfers van RTL Late Night liepen de afgelopen anderhalf jaar terug. Een groot verwijt was dat het programma te vaak dezelfde RTL-sterren aan tafel had.

Poll

Twan Huys waardige opvolger van Humberto Tan

  • Zeker! (47%)
  • Ik ga Humberto missen (53%)
61990 stemmen
Volledig scherm
Humberto Tan vlak na de mededeling dat hij stopt met Late Night. © RTL

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6289 stemmen