Volledig scherm
© ANP Kippa

Beau van Erven Dorens: Daklozen beboeten is gewoon dom

Omroepman van het jaar Beau van Erven Dorens (47) kan niet geloven dat Nederlandse daklozen anno 2018 nog een boete krijgen omdat ze op straat slapen. Volgens Van Erven Dorens lost het bestraffen van de daklozen op deze manier niets op omdat ze het simpelweg niet kunnen betalen.

De Amsterdamse presentator zag gisterochtend vroeg bij de fietsenstalling van Amsterdam CS hoe een dakloze werd beboet door twee agenten. ,,Ze hebben geen geld en zullen nooit betalen. De boete van 90 of zelfs 140 euro groeit duizelingwekkend en de dakloze zal niet betalen. Hij gaat de bak in, de boete blijft staan en hij zal weer niet betalen’', aldus Beau over de vicieuze cirkel.

Beau is na de presentatie van The Amsterdam Project (in 2016) en Het Rotterdam Project erg begaan met het lot van daklozen. Hij meent dat de straffen die nu aan daklozen op straat worden uitgedeeld, ‘verspilde energie van het ambtelijk apparaat’ zijn. ,,De samenleving wordt opgezadeld met duizenden euro’s aan kosten van justitie, deurwaarders, politie en gevangenis. Het is niet links, het is niet rechts: het is gewoon dom.’'

Het bericht is in zeven uur tijd ruim 8.500 keer geliked. Veel lezers zijn het met de tv-maker eens. ,,Lieve Beau, de wereld mag blij zijn met zo’n uniek mens als dat jij bent. Een stukje licht in de duisternis’', reageert iemand. Anderen noemen Beau’s mening ‘spot on’.

Ondertussen werkt Van Erven Dorens aan een opvolger van zijn ‘projects’. In De Sleutel, zoals het programma gaat heten, geeft de presentator daklozen uit zes verschillende steden een dak boven hun hoofd.

Het Rotterdam Project wordt elke dinsdagavond om 21.30 uur uitgezonden op RTL4.

Volledig scherm
Beau in Rotterdam op pad met Patrick, al jaren zwaar verslaafd aan coke en heroïne. © RTL
  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’