Volledig scherm
© AD

Beau verkneukelde zich al hoe hij Tom Egbers de maat ging nemen

Quote

Groot was dan ook mijn verbazing om gister te horen dat Beau het interview opeens 'het laagste van het laagste vond' en dat hij was misleid. Hetgeen best gek is als je een programma voor de tweede keer doet.

Wilfred Genee
Volledig scherm
© AD

,,Je blijft pas liggen als je dood bent" riep de Foppe de Haan dit weekend tegen verdediger Stefano Marzo toen deze krimpend van de pijn op het veld bleef liggen en Roda JC uit de tegenaanval scoorde. Hij vond Marzo te gevoelig. Grappig als je bedenkt dat het juist Foppe was die eerder dit seizoen na een relatief onbeduidende overwinning op hetzelfde Roda JC zelf volschoot.  Al heeft Foppe natuurlijk enigszins gelijk als hij zegt dat in het voetbal het toch een kwestie is van uitdelen en ontvangen. Niet te veel piepen dus.

Hoe anders het mediawereldje. Daar is het gebrek aan zelfkritiek en het wijzen naar anderen niet van de lucht. Neem nou Beau van Erven Dorens. Deze vriendelijke 'alles-probeerder' was onlangs te gast in een interviewprogramma van ondergetekende waar aan de hand van sportfragmenten het leven wordt besproken.

Om te testen of dat werkte nam ik met Beau zelfs een pilot op om de directie te overtuigen. Dat pakte prima uit. Het werd een pittig, maar onderhoudend gesprek, waarin hij zeer uitgesproken was over allerlei collega's. Beau was zelfs zo enthousiast dat hij graag in de definitieve uitvoering wilde komen. Al kondigde hij aan dan minder uitgesproken te zullen zijn. Toch verkneukelde hij zich voor de opnames van de definitieve show al over de wijze waarop hij Tom Egbers de maat ging nemen.

Zoals hij gedurende het programma helemaal los ging over allerlei andere mensen. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er zelf ook iets te stevig inging, omdat we door de pilot allebei precies wisten wat we konden verwachten. Toch verlieten we beide de studio met een goed gevoel. Hetgeen bleek uit het mailtje dat hij enkele dagen later aan de redactie stuurde:

,,Ik vond het een prima interview, al ging het minder over sport en meer over het bashen van BN-ers. Dat heb ik uiteraard weer veel te uitgebreid aangepakt hahaha! Het is niet dat ik er niet achter sta, het is een beetje teveel van het goede als je begrijpt wat ik bedoel. Ik denk dat ik het allemaal wat voorzichtiger had aangepakt als ik geen kater had gehad en Wilfred me wat rustiger had geinterviewd."

Laagste van het laagste
Of we er wat beledigingen richting collega's uit wilden halen, was dan ook de vraag. Natuurlijk. Geen probleem. Groot was dan ook mijn verbazing om gister te horen dat Beau het interview opeens 'het laagste van het laagste vond' en dat hij was misleid. Hetgeen best gek is als je een programma voor de tweede keer doet. Op zich is Beau een sympathieke druktemaker waar je niet boos op kan worden, maar op je 45ste mag je best iets meer verantwoordelijkheid nemen voor je daden en keuzes.

Dat geldt voor ons allemaal. Bijvoorbeeld ook voor Cambuur-coach Marcel Keizer die 10 minuten voor tijd zijn beste speler Jack Byrne van het veld haalt tegen concurrent De Graafschap, omdat hij niet dekte! Zo blijf je er natuurlijk nooit in. Al weet ik zelf ook dat ik nu niet erg objectief ben.