Volledig scherm
© PR

Bedreiger van travestiet Mayday weer op vrije voeten

De man die begin mei in de hoofdstad de Amsterdamse travestiet Mayday - één van de bekendste dragqueens van Nederland - met een geladen vuurwapen bedreigde is weer op vrije voeten. Volgens Mayday heeft de politie de voorlopige hechtenis van 'haar' belager niet verlengd. De man moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor zijn daad.

Dertiger Robin (de echte naam van fulltime travestiet Mayday, red.) vindt het vervelend en een angstig idee dat de agressieve man weer op vrije voeten is. ,,Ik zou hem in principe nu weer overal in de stad kunnen tegenkomen. Dus ik probeer zoveel mogelijk de plek te vermijden waar hij op 7 mei dit jaar zonder enige aanleiding toesloeg'', aldus de nog altijd geschrokken travestiet.

Agressie
Mayday ging de bewuste dag met twee vrienden stappen in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam: een straat waar veel clubs voor homoseksuelen zitten. Op weg naar huis stuitte het gezelschap op de man die Mayday schreeuwend 'homo' en 'freak' noemde. Bij die opmerkingen toonde hij een vuurwapen. De agressie van de man was volgens Mayday vooral op hem gericht. ,,Ik krijg wel vaker negatieve reacties, maar daar heb ik inmiddels mee leren leven. Maar deze keer voelde het extreem en waanzinnig angstig. In de 25 jaar dat ik me als supervrouw uitdos heb ik zoiets nog niet meegemaakt''. Het beschrokken trio belde direct het alarmnummer. Korte tijd later werd de bedreiger door de politie gearresteerd en in de cel gezet.

De travestiet noemde het voorval vandaag een 'traumatische ervaring'. Aan het AD: ,,Ik dacht dat ik sterk genoeg was om zoiets te verwerken. Dat bleek niet het geval. Ik bleef me onveilig voelen op straat en heb uiteindelijk slachtofferhulp ingeschakeld. Ik krijg nu twee sessies bij een psychotherapeut om van mijn angsten af te komen. Het is te hopen dat ik mijn gevoel van vrijheid op straat op die manier een beetje kan terugvinden, want sinds het voorval ben ik mijn onbevangenheid kwijt''.

Hij (of zij) hoopt dat de man zijn straf niet zal ontlopen. ,,Het liefste zou ik hebben dat hij de rest van zijn leven achter de tralies verdwijnt. Maar dat is natuurlijk een onrealistische gedachte. Het ging immers om 'slechts' een bedreiging''. Mocht het tot een rechtszaak komen, dan zal Mayday waarschijnlijk niet naar de zitting gaan. ,,Ik hoef die kerel niet nog eens te zien, maar ben wel benieuwd naar de afloop. Nog belangrijker: de draad van mijn leven weer oppakken''.


poll

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

  • Lidl (20%)
  • AH (4%)
  • Jumbo (31%)
  • Plus (11%)
  • Calvé pindakaas (7%)
  • Heineken (3%)
  • Staatsloterij (15%)
  • Dierenbescherming (5%)
  • Nationaal Comité 4 en 5 mei (2%)
  • McDonald's (2%)
33554 stemmen