Anne Faber
Volledig scherm
Anne Faber © Nathan Fidder

Bekend Nederland rouwt om Anne Faber

Bekende Nederlanders denken massaal aan de 25-jarige Anne Faber. Vooral op Instagram lieten zij zich uit over het vreselijke nieuws. 

Zo zegt Monique Westenberg, de vriendin van André Hazes: ,,Lieve Anne, al die dagen zaten wij, Nederland, vol afschuw en vol met hoop aan de buis gekluisterd. En dan toch gister het hartverscheurende bericht dat de nachtmerrie van iedere ouder voor jouw ouders de werkelijkheid is geworden. Jouw ouders en jouw vriend zijn hun meisje kwijt! Op zo'n moment zou iedereen moeten beseffen niets voor lief te nemen. Rust zacht mooie meid!"

Johnny de Mol, die gisteren tijdens de Televizieruitreiking stilstond bij Anne, deelt vandaag een filmpje vol met roze hartjes en zegt dat hij aan haar denkt. Wendy van Dijk liet zich gisteravond op de rode loper van de Gouden Televizier-Ring Gala ook uit over het nieuws. ,,Het is afschuwelijk. Ik vind het heel dubbel zo'n avond als vanavond. Het laat me niet meer los."

Monique en Johnny zijn niet de enigen op social media. Ook Sophie De Buisonjé, Kim Feenstra, Samantha de Jong, Maik de Boer, dj Matsoe Matsoe, Carice van Houten, Nance en de 3JS delen hun verdriet. Sommigen met een uitgebreide tekst, anderen houden het kort en bondig.

Gevonden

Gisteren is in het natuurgebied Horsterwold bij Zeewolde na twee weken zoeken Anne's lichaam gevonden. Dat heeft de politie die dag rond 18.00 uur tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Het lichaam werd gevonden op aanwijzing van de eerder opgepakte verdachte Michael P.

Anne Faber verdween op vrijdagavond 29 september.