Volledig scherm
Linda Bengtzing © Getty Images

Bekende gezichten in race voor Zweeds songfestivalticket

Zweden zet weer hoog in voor het komende Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Aan de nationale voorrondes doen maar liefst 28 acts mee, waaronder verschillende bekende deelnemers. De Zweedse omroep SVT maakte de namen vandaag bekend.

Aan Melodifestivalen, waar jaarlijks wordt uitgemaakt wie de Zweedse inzending is, doen onder anderen voormalig songfestivaldeelnemers Robin Bengtsson, Anna Bergendahl en Victor Crone mee. Bengtsson werd in 2017 in Kiev vijfde met I Can't Go On. Bergendahl wil zich vermoedelijk revancheren voor haar mislukte deelname in 2010 in Oslo. Zij was de laatste Zweedse act die de finale niet haalde. Crone verdedigde vorig jaar de kleuren van Estland en werd in de finale twintigste met het liedje Storm.

Andere opvallende namen zijn Linda Bengtzing, die in 2009 in Nederland met Not that kinda girl een hitje scoorde met Kim-Lian van der Meij, en Mohombi. De Zweeds-Congolese zanger scoorde in 2010 in grote delen van Europa een hit met Bumpy Ride. Tot slot doen de achtergrondzangeressen van John Lundvik, de Zweedse inzending van vorig jaar, opnieuw een gooi naar het songfestival. Dit keer alleen als hoofdact onder de naam The Mamas.

De halve finales van Melodifestivalen vinden plaats op 1, 8, 15 en 22 februari. In de laatste week van februari vindt een herkansing plaats en op 7 maart volgt de grote finale.

Volledig scherm
Robin Bengtsson © Getty Images
  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6013 stemmen