Volledig scherm
Prins Amedeo en prinses Elisabetta in 2016 met hun eerste kindje © BELGA

Belgische prins Amedeo verwelkomt tweede kindje

De Belgische prins Amedeo en zijn vrouw prinses Elisabetta hebben een zoon gekregen. Dat meldt de persvoorlichting van de Belgische koninklijke familie. ,,Moeder en zoon maken het goed. Hun families delen hun grote vreugde”, staat in de verklaring.

Het is het tweede kind van het echtpaar. Zijn naam is nog niet bekendgemaakt. De kleine spruit werd gisteravond om 21.05 uur geboren in het UMC Sint-Pieter Ziekenhuis in Brussel. De jongen weegt 3,3 kilo en is 50 centimeter lang.

De 33-jarige Amedeo is sinds 2014 getrouwd met de Italiaanse Elisabetta. In 2016 kregen ze hun eerste kind, dochter Anna-Astrid.

Naast prins van België is Amedeo ook de zoon van de aartshertog van Oostenrijk Lorenz. Zijn moeder Astrid was het tweede kind van de vorige koning, Albert II.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Adra Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’