Volledig scherm
© Jordy Brada

Bemoedigende start voor betalen met telefoon op festivals

Vijftien procent van de bezoekers van het muziekfestival DGTL maakte gebruik van het nieuwe systeem om aan de bar te betalen met de telefoon. Dat blijkt uit cijfers van Payconiq, het bedrijf dat de primeur beleefde op het evenement vorige week. ,,Een fantastisch begin. Op de piekmomenten was dat zelfs meer dan twintig procent van alle transacties”, stelt Guido Vermeent van Payconiq.

,,We hebben geluisterd naar de wens van onze bezoekers”, aldus Tom Veldhuis van Apenkooi Events, die vorig jaar onderzoek deed onder de festivalbezoekers. Daaruit bleek dat 74 procent de voorkeur geeft aan direct elektronisch betalen bij de bar. DGTL had de primeur. ,,In het begin heb je wat reserves omdat je je bankrekening moet koppelen aan die app, maar uiteindelijk is het aan de bar makkelijk betalen. En het vijfde drankje was gratis, ook niet onbelangrijk”, grapt bezoeker Christiaan.

Volgens Payconiq was het hoogste aantal transacties 56 per minuut en was het populairste tijdstip zondag tussen 15.00 uur en 16.00 uur. ,,Muntjes, rijen voor de kassa’s, bezoekers worden daar niet vrolijk van. Logistiek is dat voor grotere festivals nog moeilijk, maar elektronisch betalen is de toekomst”, stelde Niels de Geus van ID&T onlangs over het mobiel betalen. ,,Ik denk dat muntjes binnen een paar jaar verdwenen zijn van de festivals.” Ook ID&T stapt dit jaar - in samenwerking met Payconiq - op zeker één festival over: Amsterdam Open Air op 1 en 2 juni. Andere evenementen waar je dit jaar met je mobiel kunt betalen: Pleinvrees Festival, De Zon, By the Creek, The Monastery Festival, STRAF_WERK Festival en elrow Town Amsterdam.

Volledig scherm
© Tim Buiting
 1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

  Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

  Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.
 2. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

  Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

  De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

 • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
 • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
14066 stemmen