Volledig scherm
Ben Saunders tussen de Satudarah-leden © anp

Ben Saunders oogst lof Satudarah na mishandeling

Motorclub Satudarah stond pal achter Ben Saunders nadat hij in opspraak raakte door de mishandeling van een verkeersregelaar. De voormalig Voice of Holland-winnaar kreeg steunbetuigingen van de vereniging vanuit de hele wereld, zegt hij in een gesprek met Panorama. Ook onthult hij nog tweemaal te zijn opgepakt.

Volledig scherm
Ben Saunders © anp

Begin mei werd de vader van Ben Saunders tegengehouden door een verkeersregelaar. Na een woordenwisseling kwam de getatoeëerde zanger aangesneld en sloeg de man een gebroken kaak. ,,Hij was vervelend," zegt Saunders erover. ,,Mijn vader had kleine kinderen in de auto en die kerel maakte ze bang door agressief tegen de auto aan te duwen. Ik zag vanuit mijn winkel dat mijn vader in nood was, rende naar buiten en op het moment dat die vent wilde uithalen naar mijn vader verkocht ik hem een beuk. Als het morgen weer gebeurt, reageer ik precies hetzelfde."

Vanuit Satudarah werd er positief gereageerd op de actie van Ben. Wereldwijd kreeg de 32-jarige excentriekeling steunbetuigingen vanuit de motorclub. ,,Iedereen vond het tof dat ik mijn vader op die manier had verdedigd."

Het was niet de laatste keer dat Ben met de politie in aanraking kwam. Nog tweemaal werd hij opgepakt na het incident met de verkeersregelaar. ,,Wegens verboden wapenbezit. Aan de zijkant van mijn Harley zit een boksbeugel gelast, ter decoratie, en daarvoor hebben ze me ook meegenomen. En iets later nog een keer voor het wegsturen van Jehova's Getuigen die een minuut lang mijn vrouw stonden te begluren." Ben maakt zich er niet al te druk om. ,,Ik heb ook altijd wat."