Volledig scherm
PREMIUM
'Oké, dat van die stront en riooljournalistiek neem ik terug' © Corbino

Bennie Jolink: Er zijn nog maar twee vijanden over in mijn leven

InterviewEen interview met Bennie Jolink (71) geeft vuurwerk. Zeker als er wordt gesproken over de ruzies in Normaal, zijn depressies en zijn keuze over al dan niet uit het leven stappen. ,,Die optie kies je niet. Dat is het juist! Je hebt geen controle over je gedachten.’’ Op Hemelvaartsdag krijgt de grijze rocker een standbeeld.

Bennie Jolink is boos. Zijn mail liegt er niet om. ‘Ik neem geen letter terug. Maar dit was eigenlijk de meest pure vorm van riooljournalistiek, zo hard mogelijk in de stront roeren in de hoop dat het erg gaat stinken’.

Het is niet te rijmen met ons afscheid. Zwaaiden en lachten we niet naar elkaar?
Ik antwoord dat ik een kritisch vraaggesprek wilde en wellicht ben doorgeschoten in Sven Kockelmann-achtige ondervragingen. Jolink ontdooit al rap. ‘Oké, dat van die stront en riooljournalistiek neem ik terug, het is waarschijnlijk overtrokken en typerend voor mijn soms nog altijd wat roekeloze taalgebruik’.

Later wordt me duidelijk dat dit Bennie Jolink is: zo scherp als een mes, dan weer zo zacht als een jongetje. Iets met stelligheid zeggen, om er naderhand op terug te komen.

Een kwartier later, weer mail: ‘Zullen we nogmaals afspreken? Licht ik dingen toe, eten we bij de Gouden Karper. Ik betaal’.

  1. Duizenden metalfans woest: headliner Manowar treedt op allerlaatste moment niet op

    Duizenden metalfans woest: headliner Manowar treedt op allerlaat­ste moment niet op

    Het is de grootste nachtmerrie van iedere festivalorganisatie: een headliner die op het allerlaatste moment afzegt en vervolgens jouw medewerkers publiekelijk de schuld geeft van wanbeleid. Het gebeurde afgelopen weekend op Hellfest in Frankrijk, een populair metalfestival waar jaarlijks duizenden Nederlanders naartoe gaan. De Amerikaanse metalband Manowar is de boeman in dit verhaal. ,,Ik kwam helemaal vanuit Zuid-Amerika om ze te zien...’’

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (53%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
29407 stemmen