Volledig scherm
Normaal keert op Hemelvaartsdag volgend jaar terug op de bühne. © ANP Kippa

Bennie Jolink weer met Normaal podium op

Bijna 4,5 jaar na het afscheidsconcert in GelreDome keert Normaal terug op de planken. De Achterhoekse dialectband rond voorman Bennie Jolink speelt onder de naam ‘Olderwets Høken’ een eenmalig optreden op Hemelvaartsdag in Lochem, waar het in 1975 begon voor de band.

Normaal stopte in 2015, na veertig jaar op de bühne te hebben gestaan. In stadion Gelredome werd destijds afscheid genomen van 33.000 ‘anhangers’ met het concert ‘Ajuu, de mazzel’. 

Gezondheidsklachten dwongen voorman Bennie Jolink destijds te stoppen met optreden, maar hij voelt zich weer fit. ,,Ik had begin 2016 helemaal niet meer verwacht dat ik, dankzij een nieuw geneesmiddel, weer zo goed op zou knappen. Het heeft weliswaar twee jaar in beslag genomen, maar het resultaat mag er zijn", zegt Bennie Jolink. 

,,Bij de standbeeldonthulling op Hemelvaartsdag was ik erg benieuwd of ik het vol zou kunnen houden, maar het ging prima. Inmiddels ben ik nog weer een stuk vooruit gegaan en verheug me heel erg op 30 mei.”

Voorprogramma

Ook een deel van het voorprogramma is al bekend voor het dagvullend openluchtconcert, namelijk Rowwen Hèze en De Boetners. Een kaartje in de voorverkoop kost 43,86 euro exclusief servicekosten. Aan de kassa is de entree 55 euro. De verkoop start vrijdag 7 december om 10.00 uur.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
9092 stemmen