Volledig scherm
PREMIUM
Paddington 2 © Filmdepot

Berenliefde gaat in de film nooit verloren

Met Paddington 2, die deze week in première gaat, maakt een van de populairste beren zijn rentree in de bioscoop. Hij blijft niet alleen. Volgend jaar gaat Goodbye Christopher Robin in première, over de schrijver die Winnie the Pooh bedacht.

Het zieligste beertje ter wereld is natuurlijk Teddy, de trouwe metgezel van Mr. Bean. De wereldvreemde creatie van Rowan Atkinson leek alleen maar troost te kunnen vinden bij zijn armetierige knuffel die wel eens een oortje of een oog verloor, maar altijd weer het bijslaapje van Mr. Bean werd. Zelfs de keer dat hij Teddy zonder pardon in een wasmachine stopte, leverde geen blijvende schade op.

De absolute tegenhanger van Teddy is natuurlijk Ted, de vuilspuitende beer waarmee Mark Wahlberg in de gelijknamige film is opgescheept. Een echt drankorgel, die snuift, rookt en achter de vrouwen aanzit. Hij had alle slechte eigenschappen van mannen overgenomen. De film werd weinig verrassend een enorme hit onder feestbeesten die zich in Ted meenden te herkennen.

De beer als rolmodel. Veel acteurs en filmregisseurs krijgen er geen genoeg van. Neem Paddington, een wat zijig, goedmoedig beertje dat het best met de wereld voor heeft. Zijn positieve kijk op de mensheid werkt aanstekelijk, vandaar dat de eerste film enorm aansloeg bij kinderen en volwassenen. Het onvermijdelijke vervolg,
Paddington 2, gaat nog een paar stappen verder. Met zijn ontwapenende levensvisie weet de bruine rakker zelfs doorgewinterde bajesklanten voor zich te winnen. Hij heeft natuurlijk een geheim wapen: zijn recept voor marmelade.