Volledig scherm
PREMIUM
Bert Visscher. © Hollandse Hoogte / Corné Sparidaens

Bert Visscher: Ik wil het theater tot de grond toe afbreken

InterviewZijn nieuwe voorstelling heet Hij wordt vanzelf moe. Een bedrieglijke titel, want vermoeidheid is het laatste waar Bert Visscher (57) op het podium last van heeft. ,,Ik wil het theater tot de grond toe afbreken.”

Zijn rode schoentjes zijn een constante in de onemanshows van Bert Visscher. Hij moet er sinds 1986, toen hij zijn handelsmerk introduceerde, vele tientallen hebben versleten. Zijn uiterst energieke clownerie op het podium maakt dat schoenfabriek Van Beers te Kaatsheuvel per theaterseizoen tenminste drie paar schoeisel - model boksschoen van soepel leder - bij Visscher afzet.

,,Ze zijn oersterk en uiterst licht. Toen ik als solist begon, kocht ik zelf schoenen die ik rood verfde. Die lieten een spoor van afgebladderde verf na. Maar ja, dat was in een tijd dat ik geen cent te makken had en me slechts een potje verf kon permitteren. Ik heb thuis zo’n twaalf paar liggen, maar er worden er ook veel geveild voor goede doelen. En soms belanden ze in de vitrine van een schouwburg.”