Placido Domingo
Volledig scherm
Placido Domingo © AP

Besmette Placido Domingo weer thuis: ‘Het gaat goed met me’

Placido Domingo heeft vandaag in een officieel statement op zijn Facebookpagina laten weten dat hij het goed maakt. De operalegende is besmet met het coronavirus en werd opgenomen in het ziekenhuis, maar stelt nu dat er veel onjuiste informatie is verspreid. ‘Ik ben thuis en voel me goed’, aldus Domingo.

Placido Domingo (79) werd opgenomen in het ziekenhuis van Acapulco in Mexico met complicaties veroorzaakt door het coronavirus. Dat bevestigde een woordvoerder van de tenor eerder vandaag aan CNN. De operazanger is inmiddels weer thuis en stelt zijn fans daarom gerust in een verklaring.

‘Lieve vrienden, er gaat veel verwarrende en onjuiste informatie over mijn gezondheid rond. Ik ben thuis en voel me goed. Gelukkig stond ik vanaf mijn eerste symptomen goed onder toezicht, ook gezien mijn leeftijd en aandoeningen’, zo laat Domingo weten, die zijn therapie zal vervolgen en rust neemt om te herstellen.

De Spaanse zanger betuigt steun aan alle andere besmette mensen en spreekt zijn waardering uit voor de mensen in de zorg. ‘Ik wil iedereen bedanken voor hun medeleven en ik wil jullie nogmaals waarschuwen om veilig thuis te blijven. Ik zie jullie snel.’

Seksuele intimidatie

De 79-jarige Domingo nam afgelopen jaar afscheid bij de Los Angeles Opera. Hij werd kort daarvoor door tien vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. Vorige maand bood de zanger zijn excuses aan voor zijn gedrag en zei hij verantwoordelijkheid voor zijn daden te zullen nemen. Twee dagen later kwam Domingo daar echter weer op terug en ontkende hij dat hij zich had misdragen.