Beste Zangers ontroert wéér ruim miljoen kijkers

KijkcijfersDe tissues waren weer niet aan te slepen gisteravond. Beste Zangers wist wederom de gevoelige snaar te raken bij televisiekijkend Nederland. De aflevering waarin zangers en zangeressen een nummer zongen voor sopraan Tania Kross trok weer ruim één miljoen kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. 

Het AVROTROS-programma staat op de tweede positie van best bekeken tv-programma's van gisteravond, een plek achter het Achtuurjournaal.  Vanaf de start in mei trekt Beste Zangers meer dan een miljoen kijkers, wat dus ook gisteravond het geval was. Presentator Jan Smit stuurt vanmorgen een trotse tweet de deur uit. 

Beste Zangers heeft voor het tiende seizoen het operagenre aan het programma toegevoegd. In het muziekprogramma gaat iedere aflevering een zanger of zangeres op zoek naar de ideale vervanger. Tania Kross stond centraal in de vijfde aflevering van het seizoen. De mezzosopraan werd onder andere toegezongen door medekandidaten Brace die het Ave Maria ten gehore bracht, en zangeres Maan die de aria Nessun Dorma vertolkte. Ze wees Anita Meyer, die haar met Bernsteins Somewhere tot tranen toe wist te roeren, aan als de beste.

Bijgestelde mening

En alhoewel zangeres Maan de eerste aflevering veel kritiek voor haar kiezen kreeg, lijken veel kijkers deze mening inmiddels bijgesteld te hebben. ,,Was ik een paar weken terug niet zo aardig voor Maan, moet ik nu echt zeggen dat ze prachtig zong voor Tania'', aldus een twitteraar. Na de aflevering vlogen de complimentjes Maan om de oren op social media. ,,Wat een strot!''  

Ook spelshows scoorden hoog in de kijkcijferlijst. Wie ben ik? op RTL 4 wist ook meer dan een miljoen cijfers aan de buis te kluisteren. Op de vierde positie met 773.000 kijkers staat nog een RTL4-programma: Jongens Tegen de Meisjes,  de strijd der seksen, gepresenteerd door Chantal Janzen en Tijl Beckand. De top 5 wordt afgesloten door Hart van Nederland. 

Volledig scherm
© RV

poll

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

  • Glenn (5%)
  • Hans (70%)
  • Marjolein (25%)
2965 stemmen