Volledig scherm
© ANP Kippa

Beste Zangers wint nipt van teruggekeerde Ik hou van Holland

De eerste kijkcijferslag van het nieuwe tv-seizoen is zaterdagavond nipt gewonnen door Beste Zangers. Naar het zangprogramma op NPO 1 keken volgens Stichting KijkOnderzoek 1.191.000 mensen. Daarmee trok het een luttele 8000 kijkers meer dan Ik hou van Holland, het voormalige RTL4-programma van en met Linda de Mol dat met haar is meeverhuisd naar SBS6.

De programma’s staan op plaats twee en drie van de Dag Top 25. Het best bekeken programma van de avond was het NOS Journaal van 20.00 uur (ruim 1,5 miljoen). Kassa, op plek vier in de lijst, was het laatste programma dat qua kijkcijfers de miljoenengrens wist te passeren.

Dancing with the Stars, dat na tien jaar afwezigheid terugkeerde op RTL 4, trok net iets minder dan een miljoen kijkers, namelijk 976.000. De dansshow sluit daarmee de top vijf af.

Vorige cijfers 

De eerste aflevering van het tot voorheen laatste seizoen van Dancing with the Stars, uitgezonden op 15 mei 2009, trok ruim 1,1 miljoen kijkers. De danswedstrijd, toen gepresenteerd door Lieke van Lexmond en Beau van Erven Dorens, werd dat jaar gewonnen door Jamai Loman. Naar de finale keken toen iets meer dan een miljoen kijkers.

Toen op 29 oktober 2016 het laatste seizoen Ik hou van Holland op RTL 4 van start ging, keken er bijna twee miljoen mensen. De laatste aflevering van dat jaar, uitgezonden op 17 december, wist met bijna 1,5 miljoen kijkers iets minder mensen te boeien.