Volledig scherm
Paulien Cornelisse © anp

Bestseller Paulien Cornelisse wordt een Nederlandse Bridget Jones

De bestseller 'Taal is zeg maar echt mijn ding' van Paulien Cornelisse wordt verfilmd als romantische komedie. Scenarist Tijs van Marle is bezig om het boek, waarvan meer dan een half miljoen exemplaren werden verkocht, te bewerken.

Quote

Uit de stukjes heb ik een personage geschapen, een vrouw van begin dertig, bij wie niet alles in het leven is gelukt

Scenarist van Marle

Het initiatief is opmerkelijk omdat het boek van Cornelisse hoofdzakelijk bestaat uit columns over modern taalgebruik. ,,Uit de stukjes heb ik een personage geschapen, een vrouw van begin dertig, bij wie niet alles in het leven is gelukt. Zij heeft niet de goede baan, niet de juiste vrienden en ook in de liefde vlot het niet. Het moet een soort Nederlandse Bridget Jones worden,'' vat Van Marle zijn aanpak samen.

 

Belangrijk in de film, die ook de titel van het boek draagt, is haar verhouding tussen de hoofdpersoon en haar sukkelende vader met wie zij taalkwesties aankaart. ,,Het wordt zeker geen doorsnee romantische komedie zoals die nu aan de lopende band in Nederland worden gemaakt.''

 

Geen kopie
Het is de bedoeling dat de film eind volgend jaar in première gaat. Volgende week begint regisseur Barbara Bredero met het casten van de hoofdrollen.

 

Van Marle benadrukt dat zijn hoofdpersoon geen kopie is van de echte Cornelisse. ,,In de film is zij fladderiger dan Paulien.'' De schrijfster houdt zich op afstand van de verfilming. Van Marle: ,,Maar als ik iets bedenk dat haar totaal niet zint, schrap ik het. Dat is de afspraak.''

  1. Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome
    PREMIUM
    recensie

    Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome

    Wanneer een groot artiest een concert aflast, is het begrijpelijk dat je als fan schakelt tussen begrip en teleurstelling. Maar soms kan het niet anders of het begrip overheerst, zoals voor Lady Gaga: ze kampt met chronische pijnklachten en is daar openhartig over in de media. Toch was het desondanks een zure appel dat ze daardoor vorig jaar een deel van haar wereldtour moest aflasten, waaronder die op 3 oktober in de Ziggo Dome. Achteraf is het maar goed dat Gaga haar krachten gespaard heeft, want tijdens de herkansing, gisteren in de Ziggo Dome, knalde ze precies zoals je zou hopen. Haar laatste album, het meer persoonlijke Joanne uit 2016, doet automatisch een wat ingetogener, uitgekleder optreden verwachten, maar niets is minder waar: Gaga trakteerde de fans op een gulle, vurig uitgevoerde dwarsdoorsnede van haar werk, en wist daarbij vrijwel alle hits en favorieten uit haar roze cowboyhoed te toveren. Roze cowboyglítterhoed, welteverstaan, blijkt wanneer ze vanaf een bewegend podium de hoogte in wordt gestuwd terwijl ze het pompende Diamond Heart inzet: een ideale setopener, maar desondanks een wat vreemd ondergewaardeerd Gaga-lied. Het is zo’n nummer waar ze haar stem lekker vinnig weet te laten scheuren, iets wat ze ook doet tijdens een opzwepend A-YO, geflankeerd door in simpel zwart gestoken dansers.