Volledig scherm
© ANP

Bezoekers ADE-show Martin Garrix naar EHBO

Tijdens een optreden van Martin Garrix op het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft iemand met pepperspray gespoten. Dat gebeurde vanochtend rond 03.30 uur. Een aantal bezoekers van het optreden in de Amsterdam RAI had last van tranende ogen en hoestbuien. Het concert ging gewoon door.

,,De EHBO'ers hebben iedereen met klachten kunnen helpen'', aldus een woordvoerder van het evenement. De zaal hoefde niet te worden ontruimd en er is niemand aangehouden, zegt de politie.

Vanavond presenteert het Britse tijdschrift DJ Mag tijdens het evenement de Top 100 van beste dj's wereldwijd. Martin Garrix is al twee jaar op rij lijstaanvoerder. De Belgische dj's Dimitri Vegas & Like Mike stonden in 2017 tweede, Armin van Buuren op drie.

Volledig scherm
Martin Garrix op ADE vorig jaar © anp
  1. President Zuid-Korea: Onderzoek K-Pop-schandaal rond Big Bang-lid Seungri

    President Zuid-Ko­rea: Onderzoek K-Pop-schan­daal rond Big Bang-lid Seungri

    De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in wil een onderzoek naar het seks- en corruptieschandaal waar een grote K-Pop-ster bij betrokken is. Rond het onderzoek naar Seungri, een voormalig lid van de band Big Bang, zijn volgens de president aanwijzingen van wijdverbreide corruptie onder politie- en belastingmedewerkers naar voren gekomen. President Moon omschrijft de aanwijzingen als ‘schokkend als ze waar zijn’.