Volledig scherm
© Jacqueline de Haas

Bianca Krijgsman speelt Holleeders moeder in dramaserie Judas

Actrice Bianca Krijgsman speelt Stien Leipoldt , de moeder van moordverdachte Willem Holleeder, in de dramaserie naar Astrid Holleeders bestseller Judas. De reeks wordt door RTL gemaakt voor het video on demand-platform Videoland.

Volledig scherm
© Annemieke van der Togt

Krijgsman was onlangs te zien in de tv-kraker De Luizenmoeder op NPO 3. De 49-jarige actrice was  daarvoor vooral bekend van het cabaretduo Plien en Bianca, samen met Plien van Bennekom. De twee werken momenteel aan een nieuwe theatervoorstelling die vanaf volgend jaar te zien is. 

RTL wil Krijgsmans aandeel in de dramaserie Judas niet bevestigen. ,,Wij gaan niet in op namen'', aldus een woordvoerder.

Het nieuws over de komst van de serie lekte uit toen actrice Marit van Bohemen uit de rechtbank werd gezet tijdens het Holleeder-proces. Zij maakte tijdens de zitting een geluidsopname van 30 seconden, om 'beter in haar rol te kunnen komen'. Dit was echter tegen de regels en de rechter vond het  'strikt onwenselijk'. 

Theatervoorstelling

Astrid Holleeder, de zus van de beruchte crimineel Willem, beschreef in 2016 in het boek Judas in 576 pagina's haar leven. De rode draad in het beklemmende relaas: hoe ze besloot te getuigen tegen haar oudere broer en welke gevolgen dat had voor haar dagelijks leven. 

Er is ook een theatervoorstelling naar het veelbesproken boek in de maak, met Renée Fokker (Astrid), Margo Dames (Sonja), Trudy de Jong (moeder Stien) en Eva van de Wijdeven (Astrids dochter).

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
16041 stemmen