Volledig scherm
Vlnr: Klaske Bajema (22) Stavoren, Jessica Attema (17) Harlingen, Hiltje Bekkema (17) Drachten. © Gerald Meijer

Bij de filmset van Dunkirk wachten op Harry Styles

De opnames voor de Hollywoodproductie Dunkirk van de bekende regisseur Christopher Nolan gaan vandaag in de buurt van Urk van start. Veel zal daar voor het publiek niet van te zien zijn, want de filmset wordt aan alle kanten afgeschermd door hoge zwarte hekken. Bovendien worden de opnames een paar kilometer van de kust gedraaid.

Voormalig One Direction-zanger Harry Styles vertolkt een van de hoofdrollen in de film. Het is nog niet duidelijk of hij ook bij de opnames op Urk zal zijn. Toch hopen Klaske, Jessica en Hiltje een glimp op te vangen van hun popidool. De meiden zijn groot fan van de zanger en willen niets liever dan samen met hun favoriete idool op de foto.

Vanmorgen vroeg stapten ze daarom in Heerenveen op de bus om niks te missen en trotseren sindsdien de regen. De kans dat ze Harry daadwerkelijk te zien krijgen is klein, zelfs als hij wel aanwezig op de filmset. Het haventerrein is afgezet met grote zwarte schermen en beveiligers moeten ervoor zorgen dat niemand de set betreedt.

Er werden afgelopen mei al opnames in Frankrijk gemaakt voor de film op een strand.

Volledig scherm
Op de set van Dunkirk in Frankrijk. © ANP

Het verhaal

De film Dunkirk speelt zich af tijdens de legendarische evacuatie van van het Franse stadje Duinkerke tijdens de Tweede Wereldoorlog. In acht dagen tijd werden toen 338,226 geallieerde soldaten gered van de naderende Duitse invasie.  De film Dunkirk moet in 2017 in de bioscopen te zien zijn.