Volledig scherm
© EPA

Bijbel van Whitney Houston onder de hamer

Een bijbel die ooit toebehoorde aan de wereldberoemde Amerikaanse superster Whitney Houston (1963-2012) wordt geveild voor maar liefst 95.000 dollar (80.000 euro). 

Whitney heeft haar naam en die van ex-man Bobby Brown in haar bijbel geschreven, met hun trouwdatum erbij. Ook heeft ze de geboortedatum van hun dochter Bobbi Kristina genoteerd. 

Whitneys voormalige huisbaas van haar appartement in Newport Beach vond het boek toen hij het huis leeghaalde na haar dood op 48-jarige leeftijd. Ook trof hij nog wat kleding, een cd en een aantal andere boeken van de overleden zangeres aan. Hij liet dit aan haar management weten, dat hem mededeelde dat hij de spullen mocht houden.

Vanwege de persoonlijke aantekeningen besloot de man de bijbel te veilen via de site Moments In Time, waarop meerdere memorabilia van beroemdheden tegen hoge bedragen weg gaan. Zo is onder meer de ketting van rapper Tupac te koop, die hij droeg toen hij werd neergeschoten, voor 100.000 euro en gaan de bekende rode schoentjes van Judy Garland uit The Wizard of Oz weg voor maar liefst 5,5 miljoen.

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.