Bijna 2,2 miljoen kijkers zien bikkelharde Anouk in The Voice

kijkcijfersAnouk is terug. De meest gevreesde coach van The Voice of Holland ooit deed gisteravond wederom haar reputatie eer aan. Bijna 2,2 miljoen kijkers waren er getuigen van hoe ze twee kandidaten uit haar eigen team wegstuurde, vanwege een wanprestatie. Maar ook de pupillen van andere coaches kregen er flink van langs.

Een seizoen moest The Voice of Holland het doen zonder Anouk. Met Guus Meeuwis in haar stoel was dat een verschil tussen dag en nacht. De zangeres uit Den Haag kreeg snel al het imago van spijkerharde coach toen ze in haar eerste seizoen tegen een 17-jarige talent zei: ,,Je hebt mensen voor het grote podium en mensen voor de braderie in Leuven." Die kritiek deed ze gisterenavond nog eens dunnetjes over.

Zo kwamen talenten Jaclyn Bradley Palmer en Kira Dekker uit het team van Sanne Hans er slecht vanaf. ,,Ik kan hier weinig positiefs over zeggen. Ik zou ze allebei niet meenemen. Ik kan wel weer beginnen over een braderie." Haar collega-coach volgde het advies niet op en nam uiteindelijk Kira mee.

Volledig scherm
Anouk is niet tevreden. © RTL

Wanprestatie

Dat Anouks woorden geen loze woorden waren, bleek wel toen twee jonge zangeressen uit haar eigen team aan de beurt waren. Nina ten Kate en Nikita Pellencau maakten dusdanig weinig indruk, dat hun coach over een wanprestatie sprak. De een zong niet goed genoeg en van de ander was de performance ondermaats. ,,Als ze mijn adviezen nu nog niet oppikken, doen ze het volgende week ook niet. Dus stuur ik ze allebei naar huis."

Ook was ze hard voor kandidate Lara Mallo. Zij ging niet door in team Waylon en kon daardoor gestolen worden. Ze had de keuze uit Ali B en Anouk, maar de vraag wie van de twee haar naar de finale zou brengen, schoot de rockchick in het verkeerde keelgat. Dat Lara uiteindelijk toch voor haar koos, was een verkeerde inschatting. Anouk koos bij het volgende optreden meteen voor een andere kandidaat en stuurde Lara alsnog naar huis.

Kijkcijfers

The Voice of Holland is met 2,2 miljoen kijkers de absolute topscorer van de vrijdagavond. Op plek 2 in de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek staat het Achtuurjournaal (2 miljoen kijkers). De geplaagde Humberto Tan weet met Gordon als gast hoge cijfers te noteren. Een kleine 1,4 miljoen kijkers zagen hoe hij zijn verhaal deed in RTL Late Night over zijn mislukte tv-huwelijk.