Volledig scherm
Britt Dekker in Waar is De Mol? © SBS6

Bijna 700.000 kijkers voor ‘pure’ Britt Dekker in Waar is De Mol?

Britt Dekker kan rekenen op veel complimenten na haar verschijning in Waar is De Mol?. De paardenvlogster reisde met Johnny de Mol en haar jeugdvriendin Lia af naar Oekraïne, om daar de spookstad Tsjernobyl te bezoeken. Tijdens hun trip vertelde Dekker openhartig over haar eetstoornis en het plotselinge verlies van haar vader. ,,Je ziet dat het lichaam eigenlijk een soort van omhulsel is. Ik dacht: ik ga hem vast nog eens tegenkomen.”

Het waren jaren met pieken en dalen voor Britt Dekker. De blondine onderhandelde met mediamagnaat John de Mol over haar salaris en liet zich uitbetalen met een dressuurpaard, maar verloor in 2017 ook haar vader na een noodlottig ongeval. In gesprek met Johnny de Mol vertelde Dekker honderduit over haar carrière, de liefde, haar passie voor paardrijden én het leven zonder haar vader.

Dekker staat erom bekend een 'flapuit’ te zijn en krijgt geregeld de lachers op haar hand door uitspraken die ze doet. Maar gisteravond zagen 680.000 kijkers een andere kant van de blondine. Een kant waarin ze haar emoties en tranen de vrije loop liet en zichzelf volledig blootgaf aan De Mol. Toen de presentator naar het verlies van haar vader vroeg, brak de blondine zichtbaar.

Dekkers vader overleed plotseling na een val in zijn bakkerij. Hij belandde in het ziekenhuis, maar stierf uiteindelijk omdat hij kampte met te veel bloedingen. De blondine heeft nog wel afscheid kunnen nemen van haar vader, al was hij toen niet meer aanspreekbaar. ,,Ik zag dat mijn vader ergens anders  was. Je ziet dat het lichaam eigenlijk maar een soort van omhulsel is. En toen dacht ik: ik ga hem sowieso nog wel ergens tegenkomen en proberen tegen mezelf te zeggen ‘hij is niet dood’. En tot de dag van vandaag denk ik maar gewoon zo. Ik denk gewoon: o ja, ik heb hem twee weken niet gezien. O ja, twee maanden niet. Ik whatsapp hem nog wel een keer, of we komen elkaar nog wel een keer tegen.” 

Medelijden

Dekker wil absoluut niet de indruk wekken dat ze medelijden heeft met zichzelf. ,,Meer mensen maken dit mee", vertelde ze aan De Mol. Maar het missen van haar vader blijft een pijnlijk gevoel. ,,Je wil heel graag gewoon een nieuwe vader. Soms kwam ik bij vriendinnen thuis en dan hadden ze een heel aardige vader en dan dacht ik: misschien kun jij wel m'n nieuwe vader worden. Maar het is toch nooit je echte vader."

De kijkers thuis spreken vol lof over Dekker.  ‘Wat een topper... zo mooi... zo lief... zo puur... best wel een beetje verliefd’, schrijft iemand op Twitter. En een ander: ‘Ze bestaan nog in televisieland. Een puur mens.’

Paul on Twitter

Wat een heerlijk mens is @Brittjje . Lekker puur! Top! #waarisdemol

Marion on Twitter

Wat een heerlijke spontane meid die Britt @Brittjje #waarisdemol

TV-kijkert on Twitter

Kroonluchter van 200.000 euro. Britt: "Dat is wel eens wat anders dan een lampie van de Ikea!" 😂 #waarisdemol

Sylvana Van Dien on Twitter

Als je zó kan redeneren als #Britt over haar overleden vader, dan ben je een zeer sterk persoon. 😥 #mooimens #waarisdemol

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (58%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (42%)
18198 stemmen