Volledig scherm
© SBS

Bijna miljoen kijkers voor ‘jungle huisje’ in Paleis voor een Prikkie

De kijkcijfers van het SBS 6-gezinsprogramma Paleis voor een Prikkie zitten in de lift. Naar de vierde aflevering van de show rond kringloopdesigners Frank en Rogier keken gisteren 950.000 mensen, goed voor een tiende positie in de kijkcijferlijst van de Stichting Kijkonderzoek.

De extravagante Frank en Rogier zochten Joey en Nathalie en hun twee dochters op in Rotterdam. De familie leeft van 70 euro per week en heeft geen potje voor een frisse woonkamer.

,,Ik schaam me voor het interieur. De bank zakt in. Het laminaat ziet er niet uit. Het behang laat los. Het plafond ziet geel’', vatte Joey zwaarmoedig samen. Nathalie wenste een ‘jungle sfeertje’. Rogier: ,,Daarmee bedoelt ze natuurtinten, botanisch, ronde vormen.’'

Zoals elke week lukte de interieurdesigners het, met behulp van kringloopvondsten en gedoneerde meubelen, de woonkamer om te toveren tot een rustige ruimte. Er kwam een royale eetkamer, een poefje in ‘de zit’, de parkieten Kiwi en Kiko kregen een nieuw plekje en er kwamen kussens met plantenprint. Nathalie pinkte een traantje weg bij het zien van het eindresultaat. ,,Zo mooi. Ik ben sprakeloos, zo blij ben ik ermee.’’

De aftrap van het vierde seizoen van Paleis voor een Prikkie leverde een maand geleden 819.000 kijkers op. Daarmee zaten ze Pauw direct op de hielen. Naar het late night-programma van Jeroen Pauw keken gisteren 930.000 mensen.

Volledig scherm
Frank en Rogier in het gepimpte huis. © SBS
Volledig scherm
De oude situatie © SBS