Volledig scherm
Jandino Asporaat in Bon Bini Holland 2 © Entertainment One Benelux

‘Bijzonder uniek’: Bon Bini Holland 2 nog voor 2019 Platina

De komedie Bon Bini Holland 2 is bekroond met een Platina Film. Dat is vanochtend door het Nederlands Filmfestival bekendgemaakt. 

De film, met komiek Jandino Asporaat in de hoofdrol, heeft in drie weken tijd al 400.000 bezoekers getrokken, volgens het Nederlands Filmfestival ‘een bijzonder unieke prestatie’. Twee weken geleden kreeg de kaskraker al een Gouden Film-award, omdat toen al 100.000 mensen de film in de bioscoop hadden gezien.

Jandino werd tijdens zijn vakantie op zijn geliefde eiland Curaçao door kickbokser Rico Verhoeven en YouTuber Twan Kuyper verrast met de award. ,,Je maakt iets uit je hart en hoopt oprecht dat je daarmee zoveel mogelijk mensen blij kan maken”, reageert Asporaat. ,Ongelooflijk dankbaar voor elke bezoeker, alle berichtjes die ik krijg en alle mensen die me op straat tegenkomen en vertellen hoe leuk ze het vonden en dat ze trots zijn.”

Bon Bini Holland 2 is de tweede film die dit jaar de Platina Filmprijs wint. Bankier van het Verzet was tot nu toe de enige Nederlandse film die ten minste 400.000 bezoekers wist te trekken.

Volledig scherm
Net als Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noella (Liliana de Vries) op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een ‘time out’ in te lassen. © Entertainment One Benelux
 1. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.
 2. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 3. Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video
  video

  Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video

  Dat het Britse supermodel Naomi Campbell (49) een prestigieuze prijs voor haar liefdadigheidswerk krijg uitgereikt, valt niet bij iedereen in goede aarde. De Britse krant Mail on Sunday vraagt zich bijvoorbeeld af hoe het kan dat iemand die graag in het gezelschap van ‘twijfelachtige figuren’ - zoals Jeffrey Epstein, Harvey Weinstein en Kevin Spacey - gezien wordt, een humanitaire award krijgt. Campbell bijt nu in een opvallende video van zich af.