Volledig scherm
Jandino Asporaat in Bon Bini Holland 2 © Entertainment One Benelux

‘Bijzonder uniek’: Bon Bini Holland 2 nog voor 2019 Platina

De komedie Bon Bini Holland 2 is bekroond met een Platina Film. Dat is vanochtend door het Nederlands Filmfestival bekendgemaakt. 

De film, met komiek Jandino Asporaat in de hoofdrol, heeft in drie weken tijd al 400.000 bezoekers getrokken, volgens het Nederlands Filmfestival ‘een bijzonder unieke prestatie’. Twee weken geleden kreeg de kaskraker al een Gouden Film-award, omdat toen al 100.000 mensen de film in de bioscoop hadden gezien.

Jandino werd tijdens zijn vakantie op zijn geliefde eiland Curaçao door kickbokser Rico Verhoeven en YouTuber Twan Kuyper verrast met de award. ,,Je maakt iets uit je hart en hoopt oprecht dat je daarmee zoveel mogelijk mensen blij kan maken”, reageert Asporaat. ,Ongelooflijk dankbaar voor elke bezoeker, alle berichtjes die ik krijg en alle mensen die me op straat tegenkomen en vertellen hoe leuk ze het vonden en dat ze trots zijn.”

Bon Bini Holland 2 is de tweede film die dit jaar de Platina Filmprijs wint. Bankier van het Verzet was tot nu toe de enige Nederlandse film die ten minste 400.000 bezoekers wist te trekken.

Volledig scherm
Net als Robertico (Jandino Asporaat) zijn vriendin Noella (Liliana de Vries) op Curaçao ten huwelijk wil vragen, besluit zij een ‘time out’ in te lassen. © Entertainment One Benelux