Billie Eilish (18) maakt titelsong James Bond, jongste artiest ooit

update / videoBillie Eilish gaat de titelsong van de nieuwe James Bond-film No Time To Die maken. Dat valt te lezen op het officiële Twitteraccount van de zangeres en het officiële account van de filmreeks. Daarmee wordt de 18-jarige Eilish de jongste artiest ooit die een Bond-theme opneemt.

Eilish deelde eerder vandaag al foto's van voormalige Bond-actrices als Eva Green en Halle Berry. Ook Léa Seydoux kwam voorbij. De actrice keert in de nieuwe Bond-film terug als Madeleine Swann. Nu twittert ze: ,,Ik heb de themesong van de 25e Bond-film geschreven en zal hem inzingen.”

De popsensatie is de jongste artiest ooit die een Bond-theme op mocht nemen. Ze voegt zich bovendien bij een lijst vol grote namen als Shirley Bassey, Paul McCartney, Tina Turner en Gladys Knight. Haar recente voorgangers Adele en Sam Smith wonnen voor hun bijdragen zelfs een Oscar. 

De piepjonge zangeres brak afgelopen jaar door bij het grote publiek met hits als Bad Guy en Everything I Wanted. Het eerste nummer is inmiddels meer dan 700 miljoen keer bekeken. Eilish werd door 3FM uitgeroepen tot de nummer 1 op de Live List 2019. Ze maakte al eerder voor de succesvolle Netflix-reeks 13 Reasons why het nummer Bored.

Volledig scherm
Billie Eilish. © Jack Plunkett/Invision/AP

Lemonade

Vorige week werd de naam van Beyoncé nog genoemd in verband met de titelsong. Haar volgers dachten dat de zangeres het nieuws bevestigde toen ze tijdens de uitreiking van de Golden Globes nipte van een martini, het favoriete drankje van 007. Vlak voordat Beyoncé in 2016 haar album Lemonade uitbracht, plaatste ze een soortgelijke foto waarop ze aan een citroen ruikt.

De soundtrack van No Time To Die wordt gecomponeerd door filmcomponist Hans Zimmer. De Duitser neemt het stokje over van Dan Romer die om onbekende redenen niet langer bij het nieuwe avontuur van James Bond is betrokken. De 25e Bond-film gaat in april in première. Hierin moet de Britse spion (Daniel Craig) de CIA helpen een ontvoerde wetenschapper te bevrijden.

Eilish werd eerder uitgeroepen tot Newcomer of the Year. Bekijk hieronder een fragment hierover uit de Ochtend Show to go.