Volledig scherm
© Bart Hoogveld

Bioscopen sluiten de deuren, concertzalen en theaters nog langer dicht

UpdateDe aangekondigde maatregelen van het kabinet in verband met de coronacrisis in Nederland hebben ook gevolgen voor de entertainmentwereld. Alle concertzalen en theaters zullen een week langer, tot 6 april, de deuren dicht moeten houden. Pathé gaat daarin mee.

Onder meer het populaire evenement Eurovision in Concert dat op 4 april plaats zou hebben in AFAS Live in Amsterdam kan niet doorgaan. Hiervoor zou een groot deel van het deelnemersveld van het songfestival al naar Nederland komen.

Om hoeveel concerten en andere publieksevenementen het gaat is niet direct duidelijk. De Vereniging van Evenementmakers (VVEM), waar onder meer Ziggo Dome, AFAS Live, GelreDome en Rotterdam Ahoy onder vallen, was nog bezig om in kaart te brengen hoeveel evenementen niet door konden gaan vanwege de eerdere maatregel, die gold tot 31 maart.

Ook bioscoopgigant Pathé sluit de deuren. ,,De veiligheid van onze bezoekers staat altijd voorop. Wij volgen de instructies van de overheid op en willen benadrukken dat de gezondheid van onze bezoekers de hoogste prioriteit heeft. We vinden het vervelend dat je in deze periode geen gebruik kunt maken van jouw abonnement. We gaan je hiervoor compenseren. Voor het resterende deel van de maand maart waarvoor je al betaald hebt, bieden we je een giftcard van 15 euro. Je ontvangt binnen vijf dagen een digitale code in je mail’’, luidt het bericht aan abonnementhouders.

Dit geldt ook voor de bioscopen van Vue. ,,De veiligheid van ons personeel en onze bezoekers heeft onze hoogste prioriteit”, vermeldt de website van VUE. ,,Onze excuses voor enig ongemak.”

Sommige prominente zalen als Het Ketelhuis in Amsterdam en Filmhuis Den Haag waren al gesloten. De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters gaf eerder deze week nog het advies om wel mensen toe te laten, maar niet meer dan honderd bezoekers per zaal.