Volledig scherm
De rol van Sarah Chronis eindigde direct in een drama. © RTL

Bizar debuut Sarah Chronis in GTST goed voor bijna miljoen kijkers

De minifilm waarmee Goede Tijden Slechte Tijden zijn 6000ste aflevering vierde, heeft gisteren 914.000 kijkers getrokken. Dat zijn er niet meer dan het aantal fans dat naar een reguliere uitzending van Nederlands langstlopende soap kijkt. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. 

De minifilm draaide om een vrijgezellenfeest in Lapland. Al snel leidde een ontmoeting met een bijzondere vrouw, het debuut van Wie is de Mol?-winnares Sarah Chronis, tot een helse zoektocht in de sneeuw. De bruiloft van personages Sjors en Amir liep uit op een drama. Voor kijkers die niet bekend zijn met GTST was de film ook te volgen.

Gisteravond stond GTST op de vijfde plaats van best bekeken programma's. Voor het RTL-programma The Voice Kids bleven iets meer mensen thuis, ruim 1,2 miljoen, dat genoeg is voor een tweede plek. Op de derde plaats staat 2 voor 12 op NPO2 (1,1 miljoen), op de voet gevolgd door Jinek (ruim 937.000 kijkers). Op nummer 1 staat zoals gebruikelijk het NOS journaal van 20:00 uur (ruim 1,5 miljoen).

Het kijkcijferrecord van GTST stamt uit 2003, toen zagen 2,7 miljoen fans hoe het personage Simon Dekker werd neergeschoten. De afgelopen jaren blijven de kijkcijfers rond de 1 miljoen hangen.

OMG! Neeee! 😱 #bruiloft #drama #Sjors #Romy #Amir #gtst

6,898 Likes, 495 Comments - Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) on Instagram: "OMG! Neeee! 😱 #bruiloft #drama #Sjors #Romy #Amir #gtst"

Volledig scherm
Amir ziet zijn kersverse vrouw Sjors op de grond liggen. © RTL