Volledig scherm
Enrique Iglesias. © EPA

Black Eyed Peas en Enrique Iglesias onder vuur om optreden op Saoedisch festival: ‘Hypocriet’

Artiesten als de Black Eyed Peas, Enrique Iglesias en David Guetta krijgen felle kritiek van mensenrechtenactivisten om hun geplande optredens op een Saoedisch festival later deze maand. De voorzitter van de Human Rights Foundation Garri Kasparov vindt dat deze muzikanten meteen de shows moeten cancellen. Dat zegt hij tegen de Hollywood Reporter.

Met de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi nog vers in het geheugen, noemt Kasparov de muzikanten 'hypocriet'. ,,Ze hebben eerder hun fans opgeroepen om zich in te zetten voor mensenrechten en te strijden tegen sociale onrechtvaardigheid. Deze hypocrisie gaat ze hun reputatie en geloofwaardigheid kosten.”

Naast het cancellen van de optredens vindt Kasparov ook dat de artiesten hun verontschuldigingen moeten aanbieden. ,,Niet alleen aan hun miljoenen fans, maar ook aan de duizenden mensen die onterecht gevangen worden gehouden en worden gemarteld onder het toeziend oog van de Saoedische overheid."

De wereldsterren zijn geboekt om op te treden op het Saudi Ad Diriyah E-Prix-festival, een elektrische Formule E-race en meerdaags muziekfestival van 13 tot 15 december 2018.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
8743 stemmen