Bloederige filmtrailer Prooi wordt massaal bekeken

VideoDe filmtrailer van Prooi, de nieuwe film van regisseur Dick Maas die deze maand uitkomt, is al bijna 250.000 keer bekeken. De filmtrailer staat sinds een paar dagen op de Engelstalige trailersite New Trailer Buzz.

Prooi (première 13 oktober) gaat over een bloeddorstige leeuw die Amsterdam terroriseert. Het is de eerste film van Dick Maas sinds de thriller Quiz uit 2012. In de nieuwe film spelen Sophie van Winden, Julian Looman, Victor Löw en Mark Frost de hoofdrollen. Van Winden speelt een dierenarts van Artis die helpt bij de zoektocht naar de leeuw. Looman speelt een tv-journalist die haar volgt bij de jacht op het wilde dier.

De reusachtige leeuw is tot tevredenheid van Maas in Nederland mechanisch tot leven gewekt, waarna het dier met computeranimatietechnieken geperfectioneerd werd. Bijna haartje voor haartje. Een half miljoen in totaal. Het monnikenwerk nam een half jaar in beslag.

Thriller
Maas hoopt niet dat zijn film (gemaakt voor een budget van drie miljoen euro) uitsluitend wordt beoordeeld op het realiteitsgehalte van de leeuw. ,,Ik schat dat het beest hooguit tien minuten in Prooi te zien is. De film heeft zo veel meer te bieden. Het is geen horror, ondanks bepaalde scènes waarin iemand een hoofd verliest. Maar dat gebeurde al in De Lift. Voor mij is Prooi toch vooral een thriller.''

Het aantal views voor de Nederlandstalige trailer is opvallend hoog. Ter vergelijking: de trailer van de nieuwe Pirates of the Caribbean die er gelijktijdig opgezet is, heeft inmiddels 34.000 views. Maas werkt nog aan de ondertiteling van de ruim twee minuten durende trailer.

Volledig scherm
© Regisseur Dick Maas, Sophie van Winden en Julian Looman. ANP Kippa