Volledig scherm
© bruno

Bloedmooie Gigi Hadid trots op Nederlandse roots

Het gaat lekker met het Amerikaans-Nederlandse topmodel Gigi Hadid (20) en dat blijft hier niet onopgemerkt. Ze erfde haar knappe koppie en de ondernemersgeest van haar Nederlandse Hollywoodmoeder Yolanda Foster-van den Herik. Volgens haar familie draagt Gigi's Hollandse nuchterheid bij aan haar succes. Een fotoreportage in de Nederlandse Vogue die ze aan hen opdraagt, maakt hen supertrots.

Een foto die is geplaatst door Gigi Hadid (@gigihadid) op

Volledig scherm
Gigi maakt een selfie met haar moeder en zusje, tijdens de Global Lyme Alliance, op 8 oktober. © getty
Volledig scherm
Met broer Anwar en zusje Bella. © getty

De bloedmooie Gigi, dochter van voormalig model Yolanda van den Herik en vastgoedmagnaat Mohamed Hadid, staat al sinds haar kindertijd voor de camera, maar kan sinds vorig jaar merken als Tom Ford en Guess tot haar werkgevers rekenen na een fotoreportage in het badmode-editie van Sports Illustrated. Dinsdag siert ze de cover van de Nederlandse Vogue.

Op Instagram wijdt Gigi - die voor het modeblad casual gekleed ging en, zittend op de grond, zwoel de camera in staart - haar dankwoorden aan haar oom en tante Leo en Lisette van den Herik en haar nichtjes en neefjes Joan, Lizzy en Ian. ,,En mijn oma! Ik hou zoveel van je!'' Ondanks dat Gigi een langeafstandsrelatie met de familie van haar moeder onderhoudt, heeft ze van haar bekende moeder geleerd haar familiebanden te appreciëren. ,,Gewijd aan mijn familie'', luidt het levensmotto van Yolanda, die met Hadid Gigi, Bella en Anwar kreeg en in 2011 trouwde met producer David Foster. Alle drie zijn ze actief als model, maar Gigi is de meest succesvolle.

Jaloers
Oom en tante van den Herik prijzen Gigi's Hollandse nuchterheid. ,,Trots op haar!'', schrijven ze nu hun mooie nichtje hier aandacht krijgt. Joan heeft sluit zich daarbij aan. Ze vindt Gigi mooi van binnen en van buiten. ,,Ondanks wat sommige mensen over je te zeggen hebben'', richt ze zich aan haar familielid. ,,Ze zijn gewoon jaloers omdat je zo hard werkt. Je verdient alle liefde in de wereld. Ik mis je heel veel! Ik zie je snel, zodat we brownies kunnen eten.''

Naast constant bezig te zijn met haar uiterlijk, gaat Gigi los op sociale media. Haar instagramfanbase telt bijna zeven miljoen volgers. ,,Het hoort bij mijn levensstijl'', aldus het door Variety Magazine betitelde 'supermodel met serieuze sociale media stappen'. En dan is er nog haar girlsquad. Gigi is hartsvriendinnen met topmodellen Karlie Kloss en Cara Delevingne en zangeres Taylor Swift. ,,Het is erg leuk dat we onze vriendschap via internet kunnen delen. We steunen en inspireren elkaar.''

Ook op liefdesgebied wordt Gigi graag gezien met een celebrity. Tot mei had ze een relatie met zanger Cody Simpson. Sindsdien datet ze zanger Joe Jonas, bekend van de Jonas Brothers.

Een foto die is geplaatst door Gigi Hadid (@gigihadid) op

Een foto die is geplaatst door YOLANDA (@yolandahfoster) op

Een foto die is geplaatst door YOLANDA (@yolandahfoster) op

Een foto die is geplaatst door YOLANDA (@yolandahfoster) op

Een foto die is geplaatst door YOLANDA (@yolandahfoster) op

Volledig scherm
© bruno