Blote Freek de Jonge demonstreert stropdastruc van Donald Trump

Cabaretier Freek de Jonge (74) heeft vandaag met een dikke knipoog een hilarische foto getwitterd die volgens hem aantoont dat een stropdas die aan de voorzijde lang wordt gedragen, een man dunner laat lijken. 

Oud-gouverneur Chris Christie van de Amerikaanse staat New Jersey liet recent doorschemeren dat president Donald Trump hem herhaaldelijk onder vier ogen zijn persoonlijke stropdassentruc had verklapt. Trump draagt zijn veelal knalrode stropdassen meestal tot op de broekband. Volgens psychologen in de VS doet hij dat om, al dan niet bewust, de aandacht te vestigen op zijn kruis of om de aandacht af te leiden van zijn buikje. Maar volgens Christie is er nog een andere reden: een op die manier gedragen das maakt slanker. 

De maffe tweet van Freek de Jonge - een foto waarop hij naakt te zien is met alleen een extreem lange, gele stropdas om, is in korte tijd voorzien van ettelijke commentaren. De cabaretier krijgt vooral complimenten voor zijn uiterlijk. Ook wordt gesteld dat de truc van Trump - het verticale accent -  echt werkt. 

Sinds zijn aantreden als president regent het op sociale media van de persiflages op Trump en zijn stropdas. Handige photoshoppers hebben de das uitgerekt tot extreme lengtes. Het resultaat van die noeste arbeid wordt meestal op twitter gezet met de hashtag #TrumpsTies.   

Volledig scherm
Freek de Jonge © Twitter Freek de Jonge