Blue Ivy (8) heeft nu al eerste grote award voor zangkunsten gewonnen

Blue Ivy Carter is gisteravond in de voetsporen van haar vader en moeder getreden. De achtjarige dochter van Jay-Z en Beyoncé won haar eerste grote award tijdens de 51e uitreiking van de NAACP Image Awards, de prijzen van de National Association for the Advancement of Colored People.

In de categorie beste groep/samenwerking ging de prijs naar het nummer Brown Skin Girl, waarop Blue Ivy te horen is samen met Beyoncé, SAINt JHN en Wizkid. Het liedje, waarop het meisje te horen is, stond op het album The Lion King: The Gift. Blue Ivy schreef ook mee aan het nummer.

Het was sowieso een goede avond voor de Carters zaterdag. Beyoncé won nog eens vijf andere awards, waaronder die van beste vrouwelijke artiest en beste album. Ook Bruno Mars, Lil Nas X en Lizzo vielen in de prijzen. De laatste won in de categorie entertainer van het jaar.

In de film- en tv-hoek vielen onder meer de ABC-sitcom Black-ish en de Netflix-serie When They See Us in de prijzen. Ook de makers van films als Just Mercy en Dolemite Is My Name gingen met awards naar huis.

Beyoncé en Blue Ivy.
Volledig scherm
Beyoncé en Blue Ivy. © Chris Pizzello/Invision/AP
  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.