Volledig scherm
© NPO

Blunder tijdens DWDD: Willeke Alberti plots weggedrukt door Antoinette Hertsenberg

Kijkers van De Wereld Draait Door knipperden vanavond even met de ogen toen tijdens een optreden van Willeke Alberti, Waylon en Wibi Soerjadi ineens de studio van het programma Radar te zien was. Plots was presentatrice Antoinette Hertsenberg in beeld, die zich van geen kwaad bewust was.

Willeke, Waylon en pianovirtuoos Wibi Soerjadi sloten DWDD (NPO 1) vanavond af met hun eigen vertolking van Willeke's hit Samen Zijn. Presentator Matthijs van Nieuwkerk keek vanaf zijn tafel toe.

Na een paar minuten ging het mis. Het warme, rode beeld wisselde naar de ijsblauwe studio van consumentenprogramma Radar. ,,Ik heb twee minuten jongens. Eerst de promo’’, hoorden de kijkers Hertsenberg roepen. Ze vroeg de opnameleider of ze de tekst alvast kon oplezen, waarna iemand in de studio aftelde. Vervolgens werd weer teruggeschakeld naar DWDD. Nog net was te zien hoe Waylon een ‘blijf gezond en blijf veilig, wees lief voor elkaar’ aan de kijkers meegaf.

Op Twitter wordt vanavond druk over de blooper gepraat. ‘Radar zijn! Dat wil toch iedereen!’, grapt iemand. ‘De regiekamer was helemaal klaar met dat lied’, concludeert een ander.

DWDD gaat deze week na 15 jaar zijn laatste week in. Door de coronacrisis kan Matthijs van Nieuwkerk al een tijdje geen publiek in zijn ‘woonkamer’ ontvangen. Radar wordt om 20.35 uur op hetzelfde net uitgezonden.

Lees hier: waarom wij massaal zo graag keken naar De Wereld Draait Door.

Ineens was daar Antoinette Hertsenberg.
Volledig scherm
Ineens was daar Antoinette Hertsenberg. © NPO