Volledig scherm
Johan Vlemmix bij de finish tijdens de laatste dag van de 103e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. © ANP

BN'ers slepen Vierdaagsekruisje in de wacht

Johan Vlemmix, Jamai Loman, Dionne Stax en Frank van 't Hof hebben allemaal hun Vierdaagsekruisje binnen. Ze haalden vrijdag op tijd de eindstreep van de Nijmeegse Vierdaagse, al ging het de een makkelijker af dan de ander.

Johan Vlemmix blikt terug op ‘een van de zwaarste vierdaagsen ooit’. De Oranje-gek liep met twee kapotte knieën én een kartonnen koning Willem-Alexander of koningin Máxima op zijn rug vier keer 30 kilometer. ,,Toch een beetje de ‘watjesafstand’”, zegt Johan daar zelf over. ,,Maar ik mocht eigenlijk helemaal niet lopen met mijn knieën. Mijn benen staan nu zo ver uit elkaar, daar kan een paard onderdoor.” Vlemmix was iets na 16.00 uur binnen en mocht een gouden Vierdaagsekruisje ophalen omdat hij de wandeltocht voor de tiende keer volbracht. Maandag neemt hij toch maar even contact op met zijn arts. ,,Ik hoop niet dat die al té boos is. Ik kreeg al twee nieuwe knieën, maar dat is nu wel helemaal nodig.”

Jamai Loman ging niet voor de ‘watjesafstand’ en wandelde in vier dagen 200 kilometer. ,,We hebben het gewoon gehaald!”, jubelde Jamai aan het einde van de middag op Instagram. Met een aantal vrienden liep de zanger en presentator voor zijn liefdadigheidsorganisatie, Stichting Overwinnaars. ,,De medaille hangt al om mijn nek en we hebben meer dan 10.000 euro opgehaald. Thanks voor al jullie support en lieve berichten.” 

Dionne Stax liep de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar voor de elfde keer, wat haar een kroontje voor op haar gouden kruisje opleverde. ,,Wat een dagen en wat een feestje!!”, deelde ze na afloop op Instagram. 

Radio 2-dj Frank van ‘t Hof haalde zijn Vierdaagsekruisje net op tijd op. Hij maakte zich bij het opspelden van de versierselen vooral druk of zijn tepel niet geraakt zou worden, zo is te zien in zijn Instagram Stories.

Volledig scherm
Frank krijgt zijn kruisje opgespeld. © Instagram @frankvanthof
 1. HBO en Jacksons blijven vechten over documentaire Leaving Neverland

  HBO en Jacksons blijven vechten over documentai­re Leaving Neverland

  Zender HBO en de nabestaanden van Michael Jackson blijven maar ruziën om de documentaire Leaving Neverland. De Jacksons stapten eerder dit jaar rond het verschijnen van de film, waarin de 'King of Pop' wordt beschuldigd van seksueel misbruik, naar de rechter en nu heeft HBO een nieuwe motie ingediend om de zaak te verwerpen. Dat meldt Variety. Eerder deed de zender al een poging om de zaak niet te laten voorkomen, maar dat verzoek werd afgewezen.
 2. De meest memorabele sterfscènes uit Tarantino-films op een rijtje
  582 doden

  De meest memorabele sterfscè­nes uit Tarantino-films op een rijtje

  Regisseur Quentin Tarantino (56) staat niet bepaald gekend om zijn lieflijke romantische komedies, maar eerder om snoeiharde gangsterfilms - zij het boordevol humor - waarin het bloed over het scherm spat. Ter ere van Tarantino’s nieuwste rolprent, Once Upon A Time In Hollywood, zetten we we nog eens zijn bloederigste scènes op een rijtje. We selecteren slechts één scène per reeds uitgebrachte film en sorteren we de lijst op de hoeveelheid doden per film.