BN'ers spotten Erik van Muiswinkel in Amerikaanse nieuwsuitzending

VideoVerschillende Bekende Nederlanders kunnen hun lol niet op vandaag. Paul de Leeuw spotte advocaat Richard Painter in de Amerikaanse show AM Joy en vindt dat hij sprekend lijkt op cabaretier Erik van Muiswinkel, in de huid gekropen van Harry van Raaij. ,,Klust Erik van Muiswinkel bij in de USA?", grapt Paul op Twitter.

Volledig scherm
Harry van Raaij door Erik van Muiswinkel. © Edith Van Zutven - Van Rongen

In de video praat de Amerikaanse advocaat Richard Painter over Russiagate, de vermeende Russische beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Paul de Leeuw merkte het filmpje op en zag direct de gelijkenis met Van Muiswinkel als 
PSV-icoon Harry van Raaij, een bekende persiflage van de cabaretier. Hij berichtte erover op Twitter en kreeg respons van andere BN'ers. Zo reageert acteur Robbert van den Bergh: ,,Hahaha, lijkt wel een typetje...". Ook NOS-verslaggever Martijn van der Zande spot de overeenkomsten: ,,Haha, maar echt!", schrijft hij, gevolgd door lachende emoji's.

Ook andere volgers van De Leeuw zien de gelijkenissen. 'Geweldig!' en 'Je zou het wel zeggen!', zijn enkele reacties.

Van Muiswinkel zelf heeft nog niet gereageerd op het bericht van zijn collega.

Persifleren

De gelijkenissen tussen de 55-jarige acteur en de Amerikaanse advocaat komen niet uit het niets opduiken. Van Muiswinkel persifleerde 16 jaar geleden de oud-voorzitter van PSV namelijk in Studio Spaan en Kopspijkers. Zijn rol als Van Raaij was ontzettend populair en zorgde ervoor dat hij bij een groot publiek bekend werd.