Volledig scherm
Nouri in Sportpark de Toekomst, eind vorig jaar © Erwin Spek / Pro Shots

BN'ers wensen familie Nouri sterkte

Bekend Nederland reageert via sociale media op het nieuws dat er bij Ajaxvoetballer Abdelhak 'Appie' Nouri (20) ernstige en blijvende hersenschade is vastgesteld.

,,Vreselijk om te lezen dat het heel erg slecht gaat met Appie Nouri. Met tranen in mijn ogen voel ik de verslagenheid van zijn familie'', schrijft Victor Reinier. Ook 3FM-dj Frank van der Lende laat van zich horen. ,,Arme, arme, arme Nouri. Sterkte! #ajax.'' Ook Barbara Barend, Angela Groothuizen en Sonja Bakker reageren.

Een groot deel van de hersenen van Nouri functioneert niet meer en de kans op herstel van die cruciale hersenfuncties is nihil, meldt zijn club Ajax.

De schade komt hoogstwaarschijnlijk door te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen, toen de twintigjarige middenvelder zaterdag onwel werd tijdens de oefenwedstrijd in Oostenrijk tegen Werder Bremen. Nouri is medisch vrijgegeven voor vervoer. De verwachting is dat de middenvelder op korte termijn naar een ziekenhuis in Amsterdam zal worden gebracht voor verdere verzorging.

  1. Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome
    PREMIUM
    recensie

    Lady Gaga laat vocalen ongestoord schitteren in Ziggo Dome

    Wanneer een groot artiest een concert aflast, is het begrijpelijk dat je als fan schakelt tussen begrip en teleurstelling. Maar soms kan het niet anders of het begrip overheerst, zoals voor Lady Gaga: ze kampt met chronische pijnklachten en is daar openhartig over in de media. Toch was het desondanks een zure appel dat ze daardoor vorig jaar een deel van haar wereldtour moest aflasten, waaronder die op 3 oktober in de Ziggo Dome. Achteraf is het maar goed dat Gaga haar krachten gespaard heeft, want tijdens de herkansing, gisteren in de Ziggo Dome, knalde ze precies zoals je zou hopen. Haar laatste album, het meer persoonlijke Joanne uit 2016, doet automatisch een wat ingetogener, uitgekleder optreden verwachten, maar niets is minder waar: Gaga trakteerde de fans op een gulle, vurig uitgevoerde dwarsdoorsnede van haar werk, en wist daarbij vrijwel alle hits en favorieten uit haar roze cowboyhoed te toveren. Roze cowboyglítterhoed, welteverstaan, blijkt wanneer ze vanaf een bewegend podium de hoogte in wordt gestuwd terwijl ze het pompende Diamond Heart inzet: een ideale setopener, maar desondanks een wat vreemd ondergewaardeerd Gaga-lied. Het is zo’n nummer waar ze haar stem lekker vinnig weet te laten scheuren, iets wat ze ook doet tijdens een opzwepend A-YO, geflankeerd door in simpel zwart gestoken dansers.