Volledig scherm
Nouri in Sportpark de Toekomst, eind vorig jaar © Erwin Spek / Pro Shots

BN'ers wensen familie Nouri sterkte

Bekend Nederland reageert via sociale media op het nieuws dat er bij Ajaxvoetballer Abdelhak 'Appie' Nouri (20) ernstige en blijvende hersenschade is vastgesteld.

,,Vreselijk om te lezen dat het heel erg slecht gaat met Appie Nouri. Met tranen in mijn ogen voel ik de verslagenheid van zijn familie'', schrijft Victor Reinier. Ook 3FM-dj Frank van der Lende laat van zich horen. ,,Arme, arme, arme Nouri. Sterkte! #ajax.'' Ook Barbara Barend, Angela Groothuizen en Sonja Bakker reageren.

Een groot deel van de hersenen van Nouri functioneert niet meer en de kans op herstel van die cruciale hersenfuncties is nihil, meldt zijn club Ajax.

De schade komt hoogstwaarschijnlijk door te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen, toen de twintigjarige middenvelder zaterdag onwel werd tijdens de oefenwedstrijd in Oostenrijk tegen Werder Bremen. Nouri is medisch vrijgegeven voor vervoer. De verwachting is dat de middenvelder op korte termijn naar een ziekenhuis in Amsterdam zal worden gebracht voor verdere verzorging.