BN'ers zetten zich in voor Giro 555

videoBekende Nederlanders zetten zich vandaag op de actiedag van Giro 555 in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de hongersnood in Afrika. 

Meer dan duizend mensen lieten telefonisch weten dat zij geld geven; gemiddeld doneren zij 44 euro, maakte Giro 555 bekend. Op sociale media delen sterren foto's van hun inzet voor Giro 555, of plaatsen ze een oproepje om op deze manier te proberen een groot bedrag binnen te harken.

Tijdens de Nationale Actiedag van Giro555 besteden vandaag diverse radio- en tv-zenders aandacht aan de actie waarmee geld wordt ingezameld voor de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië. In deze landen dreigt voor 20 miljoen mensen een tekort aan eten.

Alle programma's van NPO Radio2 komen woensdag uit het actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De hele dag komen artiesten en bekende Nederlanders voorbij om aandacht te vragen voor de slachtoffers van de hongersnood. 

Ook gewone Nederlanders melden zich er om een donatie te doen. Een man uit Zaandam fietste voor het goede doel naar Hilversum.Onder anderen radiopresentator Gerard Ekdom, voice-over, radiopresentator en voormalig Wie Is De Mol-kandidaat Jeroen Kijk Indevegte, presentatrice Froukje de Both en actrice Hadewych Minis doen vandaag hun best heel Nederland er toe te zetten een geldbedrag over te maken op Giro 555.

Ik kom in aktie voor #giro555 Hoop dat jij dit goede doel ook wil steunen?! Alle bedragen helpen deze mensen in nood!

13 Likes, 1 Comments - Airen Mylene (@airenmylene) on Instagram: "Ik kom in aktie voor #giro555 Hoop dat jij dit goede doel ook wil steunen?! Alle bedragen helpen..."

Hartverscheurend hoeveel mensen honger hebben. Vandaag een nationale dag om te helpen, doe je mee? @giro555.nl #hongersnood #Afrika

196 Likes, 5 Comments - Lieke van Lexmond (@liekevanlexmond) on Instagram: "Hartverscheurend hoeveel mensen honger hebben. Vandaag een nationale dag om te helpen, doe je mee?..."

Help de slachtoffers van de hongersnood in Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan, Somalië en Jemen. Doneer aan #giro555! ☎️

873 Likes, 9 Comments - Domien Verschuuren (@domien) on Instagram: "Help de slachtoffers van de hongersnood in Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan, Somalië en Jemen. Doneer..."

Ook mijn makker @deechteartrooijakkers is erbij vandaag! #giro555 @nporadio2

856 Likes, 4 Comments - @gerardekdom on Instagram: "Ook mijn makker @deechteartrooijakkers is erbij vandaag! #giro555 @nporadio2"

Massale hongersnood in delen van Afrika, de noodvraag is nog nooit zo hoog. Help je mee voor de eerste levensbehoeften (eten, drinkwater, medische zorg) van deze mensen? Wij zijn wij toch? #giro555 #1ras #mensheid

200 Likes, 8 Comments - Typhoon (@mctyphoon) on Instagram: "Massale hongersnood in delen van Afrika, de noodvraag is nog nooit zo hoog. Help je mee voor de..."

#giro555 ! Bel nu 0800-1112 en laat je hart spreken!❤

34 Likes, 1 Comments - Froukjedeboth (@froukjedeboth) on Instagram: "#giro555 ! Bel nu 0800-1112 en laat je hart spreken!❤"

Vandaag nationale actiedag #giro555 Bel je me? #geef555

66 Likes, 1 Comments - @hademini on Instagram: "Vandaag nationale actiedag #giro555 Bel je me? #geef555"

Instagram post by Jeroen van der Boom * Mar 29, 2017 at 6:51am UTC

44 Likes, 1 Comments - Jeroen van der Boom (@jvdboom) on Instagram

Wees een toffe peer en doneer! Onderweg voor '#Giro555 voor elk bedrijf!' voor @kxradio en @nporadio2. Nu eerst naar Oosterhout, NB

50 Likes, 1 Comments - Jeroen Kijk in de Vegte (@jeroenkidv) on Instagram: "Wees een toffe peer en doneer! Onderweg voor '#Giro555 voor elk bedrijf!' voor @kxradio en..."

Ik ben wakker! HEUS! 😂 Vandaag flink wat dates: nu (oa met @anne_mar_zwart) over #zappyourplanet, daarna aan de bak voor #giro555 en dan door naar Middelburg voor @unicefnederland! Soort-van-goeiedoelen-dag ❤

387 Likes, 3 Comments - Klaas van Kruistum (@klaasvank) on Instagram: "Ik ben wakker! HEUS! 😂 Vandaag flink wat dates: nu (oa met @anne_mar_zwart) over #zappyourplanet,..."

Volledig scherm
© ANP