BNR-presentatrice loopt uit protest weg tijdens radioshow

VideoBNR-presentatrice Petra Grijzen is tijdens haar radioprogramma Spitsuur weggelopen. Dit deed ze als protest, omdat vrouwen in Nederland minder verdienen dan mannen voor hetzelfde werk. ,,Ik zit nu op 68 procent van mijn werkdag, succes met de uitzending."

Quote

Dus Thomas en Rob, ik zou zeggen: 'succes met de uitzending'

Petra Grijzen
Petra Grijzen
Volledig scherm
Petra Grijzen © ANP Kippa

In het nieuwsprogramma kwam een onderwerp aan bod over vrouwen in IJsland, die gemiddeld 14 procent minder verdienen dan mannen die hetzelfde werk doen. De vrouwen protesteerden op een opvallende manier door 14 procent minder te werken. In Nederland verdienen vrouwen gemiddeld 32 procent minder voor hetzelfde werk.

,,De ploeg van Spitsuur werkt van 10:30 tot 19 uur, zoals jullie weten", begint Grijzen haar betoog tegen haar twee sidekicks. ,,Dat betekent: ik zit nu op 68 procent van mijn werkdag. Dus Thomas en Rob, ik zou zeggen: succes met de uitzending." De twee co-hosts reageren verbouwereerd. ,,Ga je echt weg? Dit is echt heel flauw. Goed, Petra gaat echt weg. We zijn niet in IJsland hè", roept sidekick Thomas nog.  

Haar collega neemt twee items van haar over, maar dan keert Grijzen weer terug in de studio. ,,Petra, je bent weer terug", vraagt hij vertwijfeld. ,,Ja, ik ben weer terug. Ik moet zeggen het ging je eigenlijk heel goed af. Ondertussen heb ik onderhandelingen gehad met Sjors (Fröhlich, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, red.), dus dat komt helemaal goed."

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.