Rapper Boef.
Volledig scherm
Rapper Boef. © Gerard Vrakking

Boef blijft welkom op festivals en bij sponsor ondanks 'hoeren'-uitspraak

De vrouwonvriendelijke uitspraken die Boef gisteren deed hebben vooralsnog geen gevolgen voor zijn carrière. De rapper blijft welkom op grote festivals als Noorderslag en Paaspop. Ook andere boekingen gaan gewoon door. ,,We willen de actuele stand van zaken van popmuziek tonen. Daar hoort Boef gewoon bij", aldus een woordvoerder van Noorderslag.

Quote

Cancelen heeft voor ons ook grote gevolgen

Discotheek Time Out

Nederland was gisteren in rep en roer nadat Boef drie vrouwen die hem tijdens de jaarwisseling een lift hadden gegeven 'hoeren' noemde. Er werd massaal tot een boycot opgeroepen. Qmusic-dj Mattie Valk en de Vlaamse dj Karolien Debecker weigeren zijn muziek nog te draaien en CDA-kamerlid René Peters roept eigenaren van clubs op om rapper Boef niet meer te boeken voor optredens.

Toch blijken de verschillende boycots nog geen grote gevolgen te hebben. Zo staat de 24-jarige rapper op 20 januari op het evenement Noorderslag en is hij dezelfde avond ook geboekt in de grootste discotheek van Nederland: Time Out. Beide organisaties laten de optredens doorgaan. ,,We houden het in de gaten en zijn het niet eens met zijn uitspraken, maar cancelen heeft voor ons ook grote gevolgen", aldus een woordvoerder van Time Out. Peter Sikkema van Noorderslag laat weten aan het publiek te denken. ,,We willen de actuele stand van zaken van popmuziek tonen. Daar hoort Boef gewoon bij."

Tweede kans

Het immens populaire festival Paaspop liet gisteren al weten dat Boef gewoon welkom is. ,,We stonden op het punt om onze programmeurs erbij te halen toen zijn excuses binnenkwamen'', zei woordvoerder Ron van Hal. ,,Het heeft nu geen consequenties meer voor zijn optreden. Iedereen verdient een tweede kans.''

Net als Time Out is Van Hal van mening dat een artiest afzeggen veel gevolgen heeft. Zowel voor de programmering als voor de fans, van wie sommigen speciaal voor Boef een kaartje hebben gekocht. ,,Hij is heel controversieel, maar ook heel populair. Maar we hebben 200 acts. Daar zit soms weleens iets onwenselijks tussen."

Sponsor

Ook het sponsorcontract van Boef met reisorganisatie GOfun, de jongerentak van Corendon, blijft voorlopig intact. Woordvoerder Dick Gussen: ,,We zijn niet blij met wat hij gezegd heeft en nemen er afstand van, maar hij heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en daarmee is de kous wel even af. Hij moet het natuurlijk niet nog een keer gaan zeggen."

Dat betekent dat Boef komende zomer gewoon te vinden is op diverse partybestemmingen in Europa. Gussen: ,,Wij regelen ieder jaar meerdere artiesten om op te treden tijdens de zomermaanden, waaronder dit jaar ook Boef. Het zou natuurlijk jammer zijn als deze uitspraken ervoor zouden zorgen dat mensen nu een andere bestemming gaan kiezen."

Verwijderd

Opvallend is dat het Instagram-account van Boef plots een opfrisbeurt heeft gekregen. Een groot aantal van zijn foto's en video's zijn verwijderd. De rapper heeft het filmpje met daarin zijn excuses wel laten staan, maar de reacties uitgeschakeld. 

Gisteravond stond Sofiane Boussaadia - de echte naam van Boef - in de Rotterdamse club Villa Thalia. In een video op Instagram blikt hij terug met een opmerkelijke beschrijving: ,,Dikke shout-out naar alle vrouwen in de club vandaag en boys heb ook van jullie genoten."

Bekijk hier de video van Boef: