Volledig scherm
Boef is ook niet meer welkom op een aantal festivals. © Brunopress

'Boef boycotten is een goed idee'

Een boycot van de muziek van Boef is een goed idee. Dat vindt het merendeel van de mensen die op een poll op AD.nl heeft gestemd. 92 procent van de 58.524 lezers geven aan Boef niet langer te steunen. Slechts 8 procent blijft Boef volgen.

Volledig scherm
Een boycot van Boef lijkt velen een prima plan. © AD

De uitslag volgt op de beslissing van de festivalorganisaties van Paaspop en Muze Misse, die gisteren lieten weten het optreden van Boef uit hun programma te wissen. ,,Na nieuw en weloverwogen intern beraad is de conclusie getrokken dat de show van Boef geannuleerd dient te worden. Een conclusie waar een groot deel van het Paaspop-publiek achter staat, gezien de vele reacties die Paaspop ontvangen heeft'', klinkt de verklaring van Paaspop, waar de rapper op 1 april zou optreden.

Ook diverse optredens in het buitenland van Boef gaan niet door, want GOfun Partyvakanties, het jongerenmerk van reisorganisatie Corendon, heeft de samenwerking met de rapper opgezegd. Qmusic-dj Mattie Valk liet woensdag al weten de muziek van Boef niet langer te draaien. ,,Boef bestaat bij de gratie van jonge meisjes en diezelfde meisjes kraakt hij nu af. Schijnheilig en hypocriet'', concludeerde hij. De Belgische radio-dj Karolien Debecker riep ook op tot een boycot. Op Twitter schreef ze: ,,In de middeleeuwen hadden ze nog meer respect voor vrouwen dan jij. Excuses of niet, jou draai ik voorlopig niet meer op de radio." 

Korte rokjes

Boef, de artiestennaam van Sofiane Boussaadia (24), kwam dinsdag in opspraak omdat hij in een video drie vrouwen die hem een lift gaven, uitmaakte voor hoeren. Later maakte hij nog meer mensen boos toen hij alle vrouwen in clubs met alcohol en korte rokjes zo noemde. 

Hij bood zijn excuses aan, maar een dag later hekelde hij het feit dat veel mensen de ophef aangrijpen om hem zwart te maken. Zo krijgt hij doodsbedreigingen. ,,Beste mensen, er is veel ophef over de fout die ik heb gemaakt en dat is terecht, valt niet goed te praten", riep hij uit op Instagram. ,,Maar ik krijg ook duizenden racistische reacties van mensen die mij sowieso nooit iets gunden. Nu gebruiken ze mijn fout om mij kapot te maken en zelfs letterlijk dood wensen!''

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.