Volledig scherm
Boer Olke met zijn Hilda © KRO-NCRV

Boer Olke stapt in het huwelijksbootje na heftige periode

Boer Olke had begin dit jaar een flinke klap te verwerken: hij verloor zijn vriendin Karen aan kanker. Inmiddels is de oud-deelnemer van Boer zoekt vrouw weer gelukkig in de liefde met Hilda. Vandaag maken de twee bekend in het huwelijksbootje te stappen.

Het overlijden van Karen deed boer Olke begin dit jaar sterk twijfelen aan zijn geluk. ,,Ik dacht: Verdorie. Waarom ben ik nou weer alleen? Waarom moet mij dit overkomen?", zo laat hij weten op de website van Boer zoekt vrouw. Olke had dan ook nooit gedacht zó snel weer iemand tegen het lijf te lopen. ,,Ik denk altijd: God heeft een plan en ik denk dat Hij wilde dat ik Hilda zo snel zou ontmoeten."

Hilda besloot Olke te condoleren met het verlies van zijn vrouw. Ze nodigde hem uit voor een bakje koffie, en van het een kwam het ander. Zo bleek al snel dat er sprake was van een klik. ,,Ze is er voor mij en ik voor haar. Ze geeft me steun en heel veel liefde. We kijken er naar uit man en vrouw te zijn. Dat betekent namelijk heel veel voor ons.’’

Aanzoek

Olke ging op zijn knieën voor de blondine in Dallas, tijdens een romantisch nachtje weg. De twee genoten van een diner en dronken een wijntje bij het vuur van de openhaard, toen Olke een ring tevoorschijn toverde. Hilda zei volmondig ja. 

Wanneer de bruiloft zal plaatsvinden is nog niet duidelijk, maar de twee tortelduifjes kijken er nu al naar uit om voorbereidingen te treffen. Ook de boeren van het seizoen Boer zoekt Vrouw Internationaal zijn volgens Olke meer dan welkom. ,,Maar of ze gaan komen weet ik niet hoor… Het is natuurlijk niet naast de deur, Texas!"

De toekomst ziet er voor Olke en Hilda rooskleurig uit. ,,Wat is er nu mooier dan samen met Olke tussen de koeien op het land te lopen en te moeten oppassen voor de boze stieren? Ik vind het geweldig! Samen sta je veel sterker!’", aldus Hilda.

  1. Máxima swingt in zonnig Zeeland mee met Bløf
    video

    Máxima swingt in zonnig Zeeland mee met Bløf

    Zeeland is binnenkort de meest swingende en zingende provincie van het land. Die conclusie kon koningin Máxima vamdaag trekken na haar bezoek aan de Lasloods in Vlissingen. Daar werd in haar aanwezigheid en die van 550 scholieren het lokale convenant getekend dat er voor moet zorgen dat (bijna) alle Zeeuwse basisschooljeugd structureel muziekonderwijs krijgt. Het aanstekelijke enthousiasme in de volgepakte loods beloofde veel muzikaal vuurwerk in de komende jaren.