Bohemian Rhapsody weer nummer 1 in de Top 2000

videoBohemian Rhapsody van Queen is voor de vijftiende keer de ultieme favoriet van Nederland. Dat is zojuist bekend gemaakt tijdens het Helden van de Top 2000 concert op NPO Radio 2. Hotel California van Eagles staat op nummer 2. Led Zeppelins Stairway To Heaven bezet de derde plek. 

Fix You van Coldplay en Black van Pearl Jam laten de hoogste notering ooit zien. November Rain van Guns N'Roses is terug van weg geweest en staat voor het eerst sinds 2011 weer in de top 10.

Jan-Willem van Engelen, zendermanager NPO Radio 2, laat weten dat het interessant is om te zien dat ook jongere stemmers massaal op de klassiekers stemden. ,,Voor hen zijn deze klassiekers en de jaarwisseling onafscheidelijk geworden. Tegelijkertijd zien we de top 10 veranderen met hoge noteringen voor Pearl Jam, Coldplay en Guns N'Roses.''

Top 10

De stemweek van de Top 2000 eindigde vanavond om 20.00 uur voor de negentiende keer. De veranderingen zitten in de tweede helft van de top 10. Bowies Heroes en Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij hebben plaats gemaakt voor Coldplay en Guns N' Roses. Pearl Jam is vier plekken gestegen ten koste van Boudewijn de Groot. ]

Volledig scherm
© gratis

De top 10 ziet er als volgt uit:

1. Bohemian Rhapsody - Queen (-)

2. Hotel California - Eagles (-)

3. Stairway To Heaven - Led Zeppelin (-)

4. Piano Man - Billy Joel (-)

5. Child In Time - Deep Purple (-)

6. Black - Pearl Jam (10)

7. Wish You Were Here - Pink Floyd (9)

8. Fix You - Coldplay (11)

9. Avond - Boudewijn de Groot (6)

10. November Rain - Guns N' Roses (17)

  1. Gaat Patricia Paay vandaag voor bijna een ton het schip in?
    rechter doet uitspraak

    Gaat Patricia Paay vandaag voor bijna een ton het schip in?

    Na weken van beraad doet de rechtbank Zeeland-West-Brabant vandaag rond het middaguur uitspraak in de spraakmakende zaak van het Leiderdorpse administratiekantoor Osuro Holding tegen Patricia Paay (70). Het bedrijf vordert circa 93.000 euro van de oud-zangeres omdat ze een lening niet zou willen terugbetalen. De strijdende partijen hoeven voor het oordeel niet naar de rechtbank, omdat ze de uitspraak schriftelijk gepresenteerd krijgen.