Volledig scherm
The Edge (links) en Bono tijdens het optreden voor daklozen op Grafton Street in Dublin. © AP

Bono en The Edge zingen op straat voor Ierse daklozen

U2-zanger Bono en zijn bandmaat The Edge hebben op kerstavond in Dublin samen met een reeks andere Ierse muzikanten een straatoptreden verzorgd om geld bijeen te brengen voor de daklozen in Ierland.

Voor het Gaiety theater op Grafton Street in de Ierse hoofdstad was een provisorisch podium gebouwd waar de leden van U2 het publiek trakteerden op het nummer Love is bigger than anything in its way van hun album Songs of experience maar ook twee kerstklassiekers - O Holy Night en O Night Divine - ten gehore gaven. 

Dat werd later gevolgd door een singalong met Ierse collega-artiesten waarbij het lied Christmas (Baby Please Come Home) werd gezonden, een rocknummer dat oorspronkelijk werd vertolkt door Darlene Love in 1963. 

Het evenement werd georganiseerd ten behoeve van de Simon Community, een liefdadigheidsinstelling die daklozen helpt. Bono trad voor de zevende keer op bij het jaarlijkse straatconcert, maar het was drie jaar geleden dat hij voor het laatst acte de présence gaf.

,,Als de pet rondgaat, vul ze dan met zilver, vul ze met hoop, het is het jaargetijde van de hoop’’, zo drong Bono aan om toch vooral gul te geven voor het goede doel. 

Een ander hoogtepunt van de ‘show’ was het optreden van de dakloze Philip, die door Simon Community wordt geholpen en begeleid door organisator Glen Hansard op gitaar een prachtige versie van George Michaels Faith, vertolkte.

In Dublin leven ongeveer 10.000 mensen op straat, waarvan bijna 4.000 kinderen. 

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
10148 stemmen