'Boos directeurtje' verrast Voetbal Inside-mannen als Sint

videoHet is allemaal weer koek en ei tussen RTL 7-zenderbaas Marco Louwerens en de mannen van Voetbal Inside. De directeur, door de mannen consequent 'directeurtje' genoemd, kwam vandaag langs als Sinterklaas. Eerder waren de gemoederen tussen Louwerens en de mannen hoog opgelopen. Stamgast Johan Derksen haalde fel uit naar RTL en Louwerens stuurde de mannen daarna een woedende mail.

Tijdens Voetbal Inside begint plots Sinterklaasmuziek te spelen. De mannen worden compleet verrast door wie er dan binnen komt lopen. Het is zenderbaas Marco Louwerens, volledig in Sint-kostuum. ,,Ben ik hier bij de Ziggo van Rondo? Ah dit is Voetbal Inside, wat een ontzettend lelijk publiek",  merkt hij op.

,,Laat ik eerst zeggen dat ik niet van dit soort sketches hou", oordeelt Johan Derksen. Maar als Sint Louwerens een paar opmerkingen maakt over zijn leeftijd moet hij toch bekennen:  ,,Sinterklaas is inderdaad leuker in het echt."

Derksen en Louwerens lagen eerder dit jaar flink met elkaar in de clinch. De besnorde analyticus fileerde het zenderbeleid van RTL 4. Dat deed de zenderbaas ertoe besluiten om 's nachts, volgens Derksen met flink wat drank op, een boze mail te schrijven. Die ruzie werd uiteindelijk uitgepraat en toen presentator Wilfred Genee genomineerd werd voor de Zilveren Televizierster, kwam de zenderbaas persoonlijk een bloemetje brengen in de uitzending.

Zelfspot

Als Sint komt hij hier nog even met zelfspot op terug. ,,Mag Sinterklaas iets te drinken hebben, een bacootje ofzo",  brult hij, doelend op de drankjes die hij op zou hebben bij de mail. Genee, die door Louwerens ervoor verantwoordelijk werd gehouden het uit de hand te hebben laten lopen bij Derksens RTL-kritiek, kreeg ook nog een grap te verwerken. ,,Hoofdpiet zei over Wilfred. Wilfred Genee mag misschien dan een enorme eikel zijn... Nou ja, dat zegt hij dan altijd."

Vervolgens vraagt hij zich af of de mannen wel zoet zijn geweest en een cadeautje verdienen. Daarop worden er filmpjes ingestart van alle schunnige en soms beledigende opmerkingen van Genee, Derksen en René van der Gijp. Ook het fragment waarin Derksen de mail van Marco benoemde. ,,Geen enkel probleem", concludeert Sint Louwerens.

De cadeautjes die vervolgens voor de heren zijn bestemd zijn precies op hun karakters afgestemd. Voor Van der Gijp is er een kalender met een dartster in lingerie, Genee krijgt alleen radijsjes (de wortels zou hij uit de schoenen van zijn kinderen eten) en een horloge (hij heft elke uitzending zijn gesponsorde horloge), Derksen krijgt de nieuwe cd van volkszanger John de Bever. Tussendoor vallen er nog wat cadeautjes uit de zak: een geldmachine (voor Dick Advocaat, die door de mannen gierig wordt genoemd) en tafeltennisbatjes (voor Arno Vermeulen, die door Derksen de 'witte Chinees' wordt genoemd). 

Volledig scherm
© RTL