Volledig scherm
Carlo Boszhard in tranen om de woorden van zijn partner. © RTL

Boszhard: Ik had de handdoek al in de ring gegooid in zoektocht naar liefde

Carlo Boszhard dacht dat het vinden van een partner niet voor hem was weggelegd. De 48-jarige presentator had er zelfs al enigszins vrede mee dat hij alleen zou eindigen, met een vriendengroep om zich heen. Des te emotioneler was het vanavond toen hij en zijn zeven jaar jongere partner Herald elkaar in de ogen keken terwijl ze als bejaard koppel op de bank zaten.

Carlo en Herold vertelden vanavond in het televisieprogramma The Story of My Life openhartig over hun leven met elkaar en hun leven als homoseksueel. Zo bekende Carlo dat hij aanvankelijk zijn homoseksualiteit verdrong om carrière te maken. ,,Ik wilde eerst Carlo Boszhard de presentator worden. En daarna pas die homoseksuele presentator. Stom, he?", verklaart hij tegenover presentatrice Linda de Mol.

Volledig scherm
© RTL

Bij Herald ging dat er iets anders aan toe. Net op het moment dat hij uit de kast wilde komen, was zijn broer hem voor. ,,Ik dacht toen: nu kan ik het niet meer doen. Dat kunnen mijn ouders niet aan, twee zoons die homoseksueel zijn", bekent Herald, die het uit schuldgevoel probeerde goed te maken met een kinderwens. ,,Mijn broer wilde absoluut geen kinderen. Ik wel, dus dat was ook mijn eerste zin: Ik ben homo, maar wil wel kinderen hoor."  

Trots

Quote

Ik heb van Carlo echt geleerd: spit it out

Herald
Volledig scherm
Carlo Boszhard 47 jaar ouder © RTL

Carlo, die de hoop op liefde eigenlijk had opgegeven, noemt het vinden van zijn geluk in Herald enorm bijzonder. ,,We zijn zo blij dat we elkaar hebben gevonden in deze moeilijke scene, iemand die écht van je ziel houdt."

Het stel weet maar al te goed wat ze elkaar te bieden hebben. Carlo werd zelfs tot tranen toe geroerd toen Herald verklaarde dat hij door Carlo heeft geleerd te communiceren. ,,Ik heb van Carlo echt geleerd: spit it out. Hij leest mij heel goed, hij kaart het ook wel aan, maar ik heb ook echt geleerd om gewoon te zeggen wat er aan de hand is, als er iets is", legt hij uit. Als Linda vervolgens aan Carlo vraagt wat Herald hém brengt, lopen de tranen plots over zijn wangen. ,,Ik moet huilen om hem. Ik ben heel erg trots op je, dat je dat zegt", stottert hij. ,,Zo stom dit. Het overvalt me gigantisch", klinkt het emotioneel uit Carlo's mond.

Het koppel, baas van vier poezen, koestert na tien jaar samenzijn nog steeds een grote kinderwens. De twee zijn echter wel realistisch als het gaat om het adoptie. ,,Je moet concessies doen, bijvoorbeeld een kind dat al wat ouder is. Wij zijn dan ook niet meer de jongste meer", relativeert Carlo. Voorlopig is het stel meerdere opties aan het bekijken. ,,Als er een kind komt, zetten we daarvoor alles opzij", stellen Carlo en Herald in ieder geval.

Volledig scherm
Herald 47 jaar ouder © RTL
Volledig scherm
© RTL