Peter R. de Vries aan de desk in RTL Boulevard, kort voor de aanslag.
Volledig scherm
Peter R. de Vries aan de desk in RTL Boulevard, kort voor de aanslag. © RTL

Boulevard-presentatrice Marieke Elsinga over aanslag: ‘Het is zo onwerkelijk’

Marieke Elsinga, presentator van RTL Boulevard gisteravond, schoof vanochtend iets later aan bij haar radioshow Mattie en Marieke op Qmusic. Ze noemt de aanslag op haar collega Peter R. de Vries ‘onwerkelijk’. ,,Dat is het gevoel dat steeds terugkomt, onwerkelijk.”

 1. Kees van der Spek wil lievelings­lied Peter R. de Vries op 1 in Top 2000: ‘Nummer van woedend volk’
  video

  Kees van der Spek wil lievelings­lied Peter R. de Vries op 1 in Top 2000: ‘Nummer van woedend volk’

  Kees van der Spek hoopt dat A whiter shade of pale van Procol Harum, het lievelingslied van zijn overleden vriend en collega Peter R. de Vries, dit jaar op 1 komt in de Top 2000. Het nummer werd gedraaid op de uitvaart van de misdaadverslaggever en sindsdien kan Van der Spek er niet naar luisteren zonder vol te schieten. ,,Door zijn dood is het nummer echt een statement geworden.”
 2. LIVE | RTL-baas: ‘Peter vecht nog steeds voor zijn leven’, ‘Aangehouden Pool wordt in thuisland gezocht’
  Play

  LIVE | RTL-baas: ‘Peter vecht nog steeds voor zijn leven’, ‘Aangehou­den Pool wordt in thuisland gezocht’

  De verdachten die gisteravond zijn gearresteerd voor de moordaanslag op Peter R. de Vries zijn een Pool(35) uit het Gelderse Maurik en een Nederlander (21) die in Rotterdam woont, maar ook een adres heeft in Tiel. De twee werden al kort na de schietpartij klemgereden en aangehouden op de A4. Op de plek in de Lange Leidsedwarsstraat waar de De Vries werd neergeschoten blijft het bijna 24 uur na de aanslag een komen en gaan van mensen die met een bos bloemen hun medeleven willen uiten en hun gedachten willen delen. Volg hier alle ontwikkelingen rondom de aanslag op Peter R. de Vries.